Žilina dala len čestný gól. V Jablonci dostala debakel

MŠK Žilina.
MŠK Žilina. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|19. aug 2021 o 21:51 (aktualizované 19. aug 2021 o 22:16)

MŠK Žilina prehrala prvý zápas, ešte ju čaká odveta.

Konferenčná liga UEFA 2021/2022

FK Jablonec - MŠK Žilina 5:1 (4:0)

Góly: 10. a 22. Kratochvíl, 41. Doležal, 45.+1 Považanec, 90. Martinec - 75. Jibril

ŽK: Pleštil, Pilař, Holík - Bičachčjan, Sluka, Anang, Fazlagič, Rusnák

Rozhodovali: Kehlet - Hummelgaard, Sörensen (všetci Dán.)

4378 divákov

Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (75. Malinský), Houska, Považanec (84. Hübschman), Kratochvíl (80. Martinec), Pilař (79. Smejkal) - Doležal (84. Čvančara)

Žilina: Petráš - Rusnák, Minárik, Kiwior, Anang - Gono (46. Slebodník), Fazlagič, Bičachčjan - Kaprálik (46. Sluka), Jibril (80. Jambor), Ďuriš (81. Goljan)

JABLONEC. Futbalisti MŠK Žilina prehrali vo štvrtok v prvom zápase play off Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 v Jablonci vysoko 1:5.

Odveta je na programe o týždeň 26. augusta pod Dubňom (18.00), šance slovenského zástupcu na postup do základnej skupiny novej súťaže sa po tomto výsledku veľmi znížili.

Zverenci trénera Pavla Staňa mali katastrofálny prvý polčas, v ktorom od tretieho tímu uplynulej sezóny českej ligy inkasovali štyri góly. Prvé dva im strelil Miloš Kratochvíl, po jednom pridali kapitán Martin Doležal a slovenský legionár Jakub Považanec.

V druhom dejstve znížil v 75. minúte Taofiq Jibril, ale v závere domáci korunovali výborný duel piatym gólom.

ONLINE prenos

zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

Priebeh zápasu FK Jablonec - MŠK Žilina v 1. zápase play off Konferenčnej ligy

I. polčas:

Žilina zažila v Česku prvý polčas hrôzy. Jablonec začal od úvodu tvrdiť muziku, bol rýchlejší aj tvrdší v osobných súbojoch a najmä mimoriadne efektívny. V 10. minúte sa dostal Kratochvíl k odrazenej lopte zo štandardky a prepálil brankára Petráša.

Ten si na loptu siahol, ale nezabránil jej ceste do siete. Žilina sa akoby nadýchla, začala kontrolovať loptu, bola však v ofenzíve málo nebezpečná. Jej hráči navyše kopili chyby v strede poľa a tým dávali súperovi vietor do plachiet. V 22. minúte po jednoduchej krídelnej akcii si na center na prednú tyč nabehol Kratochvíl a Petráša vystavil do pozície štatistu.

Ďalšiu šancu Jablonca zahodil v 35. minúte Pilař, ale mrzieť ho to nemuselo. V 41. minúte sa totiž po ďalšej zbytočnej žilinskej strate dostal k ľahkému zakončeniu v šestnástke Doležal, ktorý nekompromisne zvýšil na 3:0. A v nadstavenom čase dostal veľa priestoru v šestnástke Považanec, na ktorého dvakrát jemne tečovanú strelu Petráš opäť nemal nárok.

II. polčas:

Jablonec bol aj v druhom polčase nebezpečnejší. Kratochvíl mohol v 55. minúte skompletizovať hetrik, ale pri jeho strele ukázal kvalitu brankár "šošonov". Ten potom ešte vyrazil nádejnú strelu Housku.

V 63. minúte prvýkrát vážnejšie zahrozili aj hostia, strela Rusnáka však išla tesne mimo. O dve minúty po ďalšej výbornej spolupráci Pilařa s Kratochvílom minul druhý menovaný úplne odkrytú bránu hostí. Hostia sa síce snažili, tlačili sa dopredu na polovicu Jablonca, ale dlho tomu chýbala finálna prihrávka.

To sa zmenilo až v 75. minúte, keď po kombinácii pred pokutovým územím v ňom uvoľnil Jibrila peknou prihrávkou Slebodník a nigérijský útočník nekompromisnou bombou znížil. Hostia išli za druhým gólom, už sa im však nepodarilo vylepšiť si pozícii do odvety. Naopak, v závere ešte inkasovali po hlavičke Martinca z rohu. Doma budú teda Žilinčania po tejto lekcii od súpera pred ťažkou úlohou vymazať štvorgólové manko.

Hlasy po zápase:

/zdroj RTVS:/

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Boli sme pripravení na hru domácich, ale prišli rýchle góly po chybách. Z našej strany to v poli nebolo až také zlé, ale zápasy sa rozhodujú v boxe a tam sme dnes prepadli. Naopak, súper tam bol výborný a šance využil.

Jablonec vyhral úplne zaslúžene. K postupovým šanciam, za stavu 4:1 to bolo ešte otvorené, ale ten piaty gól na konci bol úder pod pás. Taký je však futbal. Doma sa budeme snažiť dostať sa ešte do dovjzápasu a zdramatizovať to. Budeme sa to snažiť dohrať so cťou."

Petr Rada, tréner Jablonca: "Vstúpili sme dobre do zápasu, chceli sme súpera napádať a padli nám tam góly. Niektoré boli možno aj šťastné. Celé mužstvo hralo dobre. Veril som hráčom, preto som nerobil ani zmeny. Až na konci, keď už ubúdali sily. Chválim celý tím. O postupe nie je ešte rozhodnuté, je tam umelá tráva, stať sa môže všetko."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Žilina dala len čestný gól. V Jablonci dostala debakel