V zámorskej NWHL hrajú dve Slovenky. Hokejová súťaž získala dôležitú finančnú pomoc

Americké hokejistky pred zápasom so Švajčiarsku.
Americké hokejistky pred zápasom so Švajčiarsku. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. nov 2019 o 13:44

Vedeniu by sa malo podariť stabilizovať ligu pre nasledujúce obdobie.

NEW YORK. Vedeniu zámorskej ženskej hokejovej súťaže NWHL sa podarilo získať potrebný finančný balík na stabilizáciu ligy pre nasledujúce obdobie. Aktuálne v USA prebieha piaty ročník súťaže a štartuje v ňom päť tímov.

Ako informovala komisárka NWHL Dani Rylanová, potrebnú ekonomickú istotu lige dodala dohoda s Andym Scurtom, ktorý v roku 2017 predal svoju softvérovú firmu za 160-miliónov dolárov.

"Zisk prostriedkov od Andyho a ďalších investorov, ktorí veria v silu a hodnotu profesionálneho ženského hokeja, je významným krokom pre NWHL, hráčky, podporovateľov a fanúšikov. Zabezpečí nám to dlhodobú stabilitu súťaže," vyhlásila Rylanová.

Pred aktuálnou sezónou NWHL prišla o viac ako 200 hráčok, ktoré vyhlásili bojkot. Nepozdával sa im totiž finančný model súťaže.

Dva kluby tiež prišli o podporu organizácií z mužskej NHL. Buffalo Sabres prestali podporovať Buffalo Beauts a New Jersey Devils sa už nestará o tím Metropolitan Riveters.

Po viacmesačnom tápaní však súťaži svitá na lepšie časy. Noví partneri jej prinášajú stabilitu a podľa Rylanovej získané prostriedky pomôžu zlepšiť infraštruktúru ligy, podporia napredovanie hráčok a zatraktívnia NWHL pre ďalších potenciálnych ekonomických partnerov.

Finančná stabilizácia NWHL je dobrou správou aj pre dvojicu slovenských reprezentantiek Ivetu Klimášovú a Lenku Čurmovú, ktoré od aktuálneho leta pôsobia v klube Buffalo Beauts a obe sa stali oporami tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»V zámorskej NWHL hrajú dve Slovenky. Hokejová súťaž získala dôležitú finančnú pomoc