Slovenka Čurmová má výborný vstup do ženskej NHL. Stala sa hráčkou týždňa

Lenka Čurmová.
Lenka Čurmová. (Autor: archív L. Č.)
SITA|8. okt 2019 o 19:57

Nemôžem tomu uveriť, vraví.

BRATISLAVA. Slovenskú hokejovú reprezentantka Lenku Čurmovú vyhlásili v zámorskej ženskej súťaži NWHL za najlepšiu hráčku týždňa.

Dvadsaťdvaročná michalovská rodáčka pôsobí v tíme Buffalo Beauts a v sobotu sa stala prvou Slovenkou s gólom v tejto lige, podieľala sa ním na triumfe 3:1 nad klubom Connecticut Whale. Odborníkom zaujala aj svojim výkonom.

"Nemôžem tomu uveriť. Už len hrať v tejto súťaži je niečo neskutočné. Veľmi si cením, že som sa hneď po prvom zápase stala hráčkou týždňa. Veľmi sa teším, čo táto sezóna so sebou prinesie," povedala Lenka Čurmová podľa oficiálneho webu súťaže.

Slovami chvály na slovenskú obrankyňu nešetril ani tréner Pete Perram. "Lenka sa nikdy nevzdáva. V zápase bola mimoriadna. Nielen tým, že strelila náš prvý tohtosezónny gól, ale bola tiež katalyzátorom víťazného ducha tímu," povedal.

Lenka Čurmová už niekoľko rokov patrí medzi opory slovenskej ženskej reprezentácie a na MS 2017/2018 bola kapitánkou slovenského výberu.

Do NWHL odišla pred aktuálnou sezónou s krajankou Ivetou Klimášovou, ktorá tiež bodovala v spomenutom piatkovom súboji - bola autorkou asistencie pri víťaznom góle Beauts.

Buffalo v NWHL doteraz ani raz nechýbalo vo finále play off - v sezóne 2016/2017 získalo Isobel Cup, v ročníkoch 2015/2016, 2017/2018 a 2018/2019 série o túto trofej prehralo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slovenka Čurmová má výborný vstup do ženskej NHL. Stala sa hráčkou týždňa