Zemetrasenie v Montreale. Vlaňajší finalista vyhodil generálneho manažéra

Oh My Hockey|28. nov 2021 o 21:50

Marc Bergevin už nie je generálnym manažérom Montrealu Canadiens.

Tradičný klub prepustil po zlom štarte do sezóny generálneho manažéra Marca Bergevina. Klub vyhral len šesť z 23 duelov prebiehajúceho ročníka.

V organizácii už okrem neho nebudú pôsobiť ani asistent generálneho manažéra Trevor Timmins a viceprezident pre komunikáciu Paul Wilson. Habs započali proces hľadania novej tváre na Bergevinovo opustené miesto.

"V mene svojom a celej organizácie by som sa chcel poďakovať Marcovi Bergevinovi, Trevorovi Timminsovi a Paulovi Wilsonovi za ich vášeň a angažovanosť, s akou sa v posledných rokoch venovali nášmu klubu," vyhlásil majiteľ a prezident klubu Geoff Molson.

"Ich neúnavná práca umožnila našim fanúšikom zažiť mnoho nezabudnuteľných okamihov, vrátane minuloročného play-off, ktoré vyvrcholilo účasťou vo finále Stanleyho pohára. Prajeme im veľa úspechov, ktoré si zaslúžia v pokračovaní svojej kariéry. Myslím si však, že nastal čas na zmenu vo vedení, ktorá prinesie novú víziu a mala by umožniť našim fanúšikom fandiť majstrovskému tímu."

Bergevin bol na poste generálneho manažéra Canadiens od druhého mája 2012, teda deväť a pol roka. Za jeho šéfovania postúpili Canadiens do play-off celkom šesťkrát. Dva razy vypadli v prvom kole, dva razy v druhom, raz vo finále konferencie.

Jeho najväčším úspechom bolo vlaňajšie finále bojov o Stanley Cup, kde Canadiens ako posledný postupujúci tím z kanadskej divízie vyzvali Tampu Bay Lightning. Titul nezískali.

Bergevin bol v poslednom roku kontraktu, ktorý podpísal v roku 2015.

Canadiens do štruktúr klubu najali bývalého generálneho manažéra New Yorku Rangers, Jeffa Gortona. Skúsený funkcionár bude zastávať rolu viceprezidenta pre hokejové operácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zemetrasenie v Montreale. Vlaňajší finalista vyhodil generálneho manažéra