Zedníkovou prioritou je zámorie

Richard Zedník hral skvele na olympiáde vo Vancouvri.
Richard Zedník hral skvele na olympiáde vo Vancouvri. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič, SITA|28. júl 2010 o 12:10

Prioritou pre hokejistu RICHARDA ZEDNÍKA (34 r.) je opäť Amerika. Nad ročnou skúsenosťou v ruskej Jaroslavli už mávol rukou.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským textom SME o 16,15.

Klub Kontinentálnej hokejovej ligy Lokomotiv Jaroslavľ včera definitívne oznámil, že s vami predčasne ukončil zmluvu. Ako to beriete?

„Už som dávnejšie nad všetkým mávol rukou. Bolo mi jasné, že v Jaroslavli skončím."

V Rusku ste odohrali slušnú sezónu, formu ste potvrdili na olympiáde vo Vancouvri. Mali ste zmluvu aj na ďalší rok. Neostal vo vás pocit, že rozhodnutie klubu bolo nefér?

„Nebolo veľmi slušné, no keby som sa tým dlho zožieral, sotva by som sa v profesionálnom hokejovom biznise pohol ďalej."

Máte za sebou štrnásť sezón v zámorských kluboch, kde vás tiež vymieňali. Jaroslavľ váš prípad dlho odmietal komentovať. Oznámil len výsledok. Môžete porovnať kultúru komunikácie klubu s hráčom v NHL a KHL?

„Tak to sú naozaj veľmi odlišné svety. V Rusku panujú svojské spôsoby. Na nálady trénerov či majiteľov sú však skúsenejší hráči viac-menej pripravení už v čase, keď podpisujú zmluvy. Škoda reči."

Jaroslavľ získal po vás Pavla Demitru, ktorého čaká po pätnástich sezónach v NHL premiéra v Rusku. Vystríhali ste ho pred niečím?

„Nie, Demo má svoju hlavu i skúsenosti. Neželám mu nič podobné, čo sa stalo mne, ani si nemyslím, že by ho to mohlo postihnúť. Len mi je ľúto, že som sa s takým skvelým centrom minul v jednom tíme."

Čo ďalej s vaším hokejom?

„Prioritou je u mňa zámorie, ale nevylučujem ani HC Lev Poprad. Hlavne, že som zdravý." (pozn. rozhovor sme robili ešte pred rozhodnutím KHL o nezaradení HC Lev do súťaže)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Zedníkovou prioritou je zámorie