Pobeží Chára ďalší maratón? Cez víkend zavíta na jeden z najpopulárnejších na Slovensku

Zdeno Chára v cieli Bostonského maratónu.
Zdeno Chára v cieli Bostonského maratónu. (Autor: REUTERS)
Sportnet|8. aug 2023 o 23:05 (aktualizované 9. aug 2023 o 14:23)

Účasť hokejovej legendy potvrdili organizátori.

Správu sme aktualizovali a upresnili po konzultácii s organizátormi a Zdenom Chárom

RAJEC. Jubilejný 40. ročník Rajeckého maratónu bude mať prominentného hosťa. Na podujatí sa v sobotu 12. augusta objaví bývalý hokejista Zdeno Chára. Zatiaľ nie je isté, či ako ambasádor podujatia alebo aj aktívny účastník.

V septembri minulého roka Chára podpísal symbolický jednodňový kontrakt s Boston Bruins a oficiálne ukončil kariéru.

Mal za sebou 25 sezón profesionálneho hokeja, 1680 zápasov v základnej časti NHL, 200 v play off Stanleyho pohára a ďalšie zápasy v drese slovenskej reprezentácie.

V apríli tohto roka odbehol v Bostone, teda v meste v ktorom prežil vrchol kariéry, keď v roku 2011 získal s Bruins Stanleyho pohár, svoj prvý maratón.

Najstarší a najprestížnejší maratón zvládol za 3:38:23. "Trať bola náročná, veľmi namáhavá na nohy a na stehná, lebo chvíľu bežíš do kopca a potom zasa dolu. Ale mal som veľmi dobrú prípravu a som rád, že to takto dopadlo," povedal vtedy v cieli pre Sportnet.

Zároveň dodal, že Bostonský maratón nebude jeho posledný. "Už som sa aj zapísal na ďalšie preteky, ale viac teraz neprezradím."

Nie je vylúčené, že druhý maratón v živote pobeží Zdeno Chára v malebnej Rajeckej doline. Rajecký maratón, ktorý nesie prívlastky ako najťažší, najkrajší a najsrdečnejší, je tretí najväčší na Slovensku po Košiciach a Bratislave.

"Do Rajca prichádza absolútna legenda. Zavíta k nám Zdeno Chára. A hoci najčastejšie mal na sebe korčule, veľmi dobrý vzťah má aj k bežeckým teniskám. A pre nás je obrovskou cťou, že ho privítame na 40. ročníku Rajeckého maratónu!" pochválili sa na sociálnej sieti organizátori.

Bývalý kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie i Bostonu Bruins má za sebou náročné preteky v triatlone, ktoré absolvoval v nedeľu v Poľsku.

Preto sa o svojom sobotňajšom štarte - či už v maratóne alebo na polovičnej trati - rozhodne najmä podľa aktuálnej fyzickej pohody.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika» Pobeží Chára ďalší maratón? Cez víkend zavíta na jeden z najpopulárnejších na Slovensku