Zápas Žilina - Hamburg pískajú Fíni

SITA|14. okt 2008 o 10:54

Slovenský zástupca už vie, kto mu bude pískať premiérový duel v skupinovej fáze Pohára UEFA. Nemeckému tímu budú chýbať dve opory.

ŽILINA. Budúcotýždňové stretnutie F-skupiny 1. kola skupinovej fázy futbalového Pohára UEFA 2008/09 medzi úradujúcim slovenským vicemajstrom MŠK Žilina a nemeckým veľkoklubom Hamburger SV (hrá sa vo štvrtok 23. októbra o 18.30 h na štadióne pod Dubňom) zverila Európska futbalová únia (UEFA) do rúk fínskym rozhodcom.

V úlohe hlavného arbitra sa predstaví 40-ročný Tony Asumää, ktorému budú na čiarach pomáhať jeho krajania Jukka-Pekka Koskela a Matti Heininen. Štvrtým rozhodcom bude rovnako Fín Jouni Hyytiä, delegátom UEFA Srb Nebojsa Ivkovič a pozorovateľom arbitrov Carlos Manuel Ferreira Matos z Portugalska.

Hamburg proti MŠK bez Jansena a de Jonga

Líder nemeckej futbalovej bundesligy Hamburger SV má viacero zranených hráčov. Na budúci týždeň vo štvrtok v Žiline s vysokou pravdepodobnosťou budú hosťom zo severonemeckého prístavného mesta chýbať dvaja dlhodobo zranení reprezentanti svojich krajín: nemecký krajný obranca Marcell Jansen a holandský defenzívny štít Nigel de Jong.

Jansen by mal s natrhnutým svalom pauzovať štyri až päť týždňov, De Jong so zraneným kolenom o niečo menej. Holanďan v doterajšom priebehu novej sezóny nevynechal v drese Hamburgu ani jednu minútu, zranil sa počas sobotňajšieho kvalifikačného súboja MS 2010 Holandsko - Island (2:0).

"Magnetická rezonancia odhalila v prípade De Jonga natrhnutie vnútorného väziva v pravom kolene. Pravdepodobne ho čaká troj až štvortýždňová pauza," cituje magazín Kicker lekára HSV Olivera Dierka. Ešte horšie ako Jansen a De Jong je na tom ďalší holandský futbalista v tíme trénera Martina Jola Romeo Castelen. Ofenzívny hráč pohybujúci sa na pravej strane stredu poľa má poškodenú chrupavku v kolene a hrozí mu až šesťmesačná nútená prestávka. V tejto sezóne zatiaľ neodohral za svoj klub ani jedno stretnutie.

Hamburg je jedným z najpríjemnejších prekvapení doterajšieho priebehu I. bundesligy. V siedmich zápasoch päťkrát zvíťazil a podľahol iba raz, vo Wolfsburgu (0:3). Na konte majú modro-bielo-čierni na líderskej pozícii 16 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Zápas Žilina - Hamburg pískajú Fíni