Zagrapan mieri do Ruska

SITA|29. máj 2009 o 09:45

Dvadsaťdvaročný slovenský hokejový útočník Marek Zagrapan sa podľa piatkového denníka Šport stal hráčom klubu Kontinentálnej hokejovej ligy Severstaľu Čerepovec.

ČEREPOVEC.

Zmluvu s Čerepovcom, v ktorom v minulej sezóne pôsobili aj brankár Rastislav Staňa a útočník Ladislav Nagy, podpísal prešovský rodák na dva roky. Center, ktorého v roku 2005 draftovalo v prvom kole z celkového 13. miesta Buffalo Sabres, sa zatiaľ v NHL nepresadil, hoci za oceánom strávil päť sezón.

Prvé dve sezóny odohral v juniorskej QMJHL za Chicoutimi, ďalšie tri už v seniorskej farmárskej AHL v dresoch Rochestru a Portlandu, kde v aktuálnom ročníku absolvoval plný počet 80 zápasov a nazbieral v nich 49 bodov (21+28). V play-off pridal ďalšie 3 body (2+1) v 5 stretnutiach. V slovenskom reprezentačnom drese odohral Zagrapan dva šampionáty do 18 rokov (2003 a 2004) a rovnako dvoje juniorských majstrovstiev sveta (2005 a 2006). "Na mojom sne zahrať si NHL sa nič nemení. Na to, aby som sa tam dostal, však potrebujem nový impulz," komentoval pre denník Šport svoj počin Marek Zagrapan a dodal: "KHL považujú všeobecne za veľmi silnú súťaž a účinkuje v nej plejáda výborných hráčov, ktorí už odohrali niečo aj v NHL."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Zagrapan mieri do Ruska