Za 50 rokov to dosiahol už iba jeden. Budaj sa zapísal do histórie

(Autor: Facebook)
SITA|9. apr 2016 o 08:40

V AHL je lídrom štatistík medzi brankármi. Peter Budaj v noci vychytal už štyridsiaty triumf v sezóne. Niečo také sa za posledných päťdesiat rokov podarilo iba Ryanovi Millerovi v ročníku 2004/2005.

Congratulations to Peter Budaj of the Ontario Reign, who joins Ryan Miller as the only AHL goalies in the last half century to win 40 games in a season!

Posted by AHL on 8. apríl 2016

ONTARIO. Slovenský hokejový brankár Peter Budaj tridsiatimi úspešnými zákrokmi v piatok pri víťazstve klubu Ontario Reign nad Bakersfieldom 4:1 potvrdil svoju vynikajúcu sezónu 2015/2016 v zámorskej farmárskej AHL.

Tridsaťtriročný rodák z Banskej Bystrice si na svoje konto pripísal v tejto súťaži už 40. triumf v aktuálnom ročníku a nezmazateľne sa zapísal do histórie AHL.

Hranicu štyridsiatich víťazstiev za ostatných päťdesiat rokov dosiahol iba on a v sezóne 2004/2005 aj Ryan Miller. Ten si pripísal dovedna štyridsaťjeden triumfov - jeho maximum má Budaj šancu ešte pokoriť.

Pred tímom Ontario Reign, ktorý už má dávnejšie istotu prieniku do play-off, sú ešte tri stretnutia do konca základnej časti. Referuje o tom vedenie AHL na svojom oficiálnom profile na sociálnych sieťach.

Peter Budaj je lídrom tohtosezónnych brankárskych štatistík v AHL. Na svojom konte má spomedzi všetkých brankárov najväčší počet štartov (58), víťazstiev (40), shutoutov (9), priemer inkasovaných gólov na jeden duel (1,74) aj úspešnosť zákrokov (93,2 percenta).

Bolo by veľkým prekvapením, ak by trofej udeľovanú najlepšiemu brankárovi sezóny (Aldege "Baz" Bastien Memorial Award) dali niekomu inému.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Za 50 rokov to dosiahol už iba jeden. Budaj sa zapísal do histórie