Vyhrala a potom odstúpila. Serena si proti svetovej jednotke nezahrá

Serena Williamsová.
Serena Williamsová. (Zdroj: TASR/AP)
TASR|5. feb 2021 o 10:50

Vypadla vlaňajšia víťazka Australian Open.

MELBOURNE. Američanka Serena Williamsová možno mala pocit, že zažila v tenise už všetko.

Lenže špecifická príprava na tohtoročný Australian Open ju prekvapila rovnako ako ďalšie stovky hráčov pred úvodným grandslamovým turnajom sezóny v Melbourne.

Niekdajšia svetová jednotka po dni núteného voľna nastúpila na štvrťfinále prípravného turnaja Yarra Valley Classic a vyradila o dvanásť rokov mladšiu krajanku Danielle Rose Collinsovú 6:2, 4:6, 10:6 v zápasovom tajbrejku.

V semifinále mala vyzvať austrálsku svetovú jednotku Ashleigh Bartyovú, ktorá si poradila s Američankou Shelby Rogersovou 7:5, 2:6, 10:4. Zápas sa však neuskutoční, lebo bývalá jednotka Williamsová sa z turnaja odhlásila, oficiálne pre zranenie pravého ramena.

Do semifinále postúpila aj Španielka Garbine Muguruzová-Blancová, ktorá v repríze finále Australian Open z vlaňajška hladko 6:2, 6:2 zdolala úradujúcu šampiónku Američanku Sofiu Keninovú. Kvarteto semifinalistiek doplnila Češka Markéta Vondroušová, prevýšila Argentínčanku Nadiu Podoroskovú 4:6, 6:3, 10:4.

"Súperka hrala agresívne, patrí medzi top hráčky. Cítim sa dobre, najmä keď som zvládla tajbrejk. Zároveň je to však úplne iné ako po minulé roky," zdôverila sa 23-násobná grandslamová šampiónka, ktorá tento rok oslávi okrúhlu štyridsiatku.

"Hrať tajbrejk do desiatich bodov je trochu nezvyčajné, ale som rada, že som zvíťazila a mám ďalšiu šancu zahrať si. Bez ohľadu na podmienky a súvislosti je to pre nás všetky výzva," zamyslela sa Ashleigh Bartyová, ktorá vlani po marcovom nástupe koronavírusu vynechala zvyšok sezóny.

WTA Yarra Valley Classic - štvrťfinále

Ashleigh Bartyová (Aust.-1) - Shelby Rogersová (USA) 7:5, 2:6, 10:4

Garbine Muguruzová (Šp.-6) - Sofia Keninová (USA-2) 6:2, 6:2

Serena Williamsová (USA-5) - Danielle Collinsová (USA-13) 6-2, 4:6, 10:6

Markéta Vondroušová (ČR) - Nadia Podoroská (Arg.) 4:6, 6:3, 10:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vyhrala a potom odstúpila. Serena si proti svetovej jednotke nezahrá