V druhom sete stratila iba šesť loptičiek. Schmiedlová bola suverénna

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. aug 2021 o 13:16 (aktualizované 4. aug 2021 o 15:53)

Šancu na postup má aj Kristína Kučová.

WTA Kluž 2021 - osemfinále

Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Kaja Juvanová (Slovin.-6) 7:6 (7), 6:0

Aleksandra Kruničová (Srb.) - Ana Bogdanová (Rum.-3) 6:3, 6:3

KLUŽ. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila na turnaji WTA v rumunskom Kluži už do štvrťfinále dvojhry. Na okruhu ťahá sedemzápasovú šnúru bez prehry, keď predtým ovládla turnaj v srbskom Belehrade.

V stredajšom osemfinále zdolala za 97 minút šestku "pavúka" Slovinku Kaju Juvanovú 7:6 (7), 6:0. V boji o semifinále na Slovenku čaká Srbka Aleksandra Kruničová, ktorá zdolala domácu Anu Bogdanovú 6:3, 6:3. 

Schmiedlová v prvom sete prišla v tretej hre o podanie, v ôsmej si ho však zobral späť. Pri servise Juvanovej potom nevyužila dva setbaly, v skrátenej hre odvrátila tri takéto šance Slovinky a sama premenila prvú svoju možnosť v tajbrejku.

Druhý set už bol plne v réžii Slovenky, ktorá Juvanovej povolila iba šesť loptičiek. Naposledy dala súperke kanára ešte v kvalifikácii Roland Garros, vtedy si to odniesla nemecká tenistka Tamara Korpatschová. 

V Kluži sa v osemfinále dvojhry žien predstaví aj Kristína Kučová, vo štvrtok na nasadenú osmičku podujatia čaká domáca Irina Maria Barová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V druhom sete stratila iba šesť loptičiek. Schmiedlová bola suverénna