Wittnerovi hlavný zápas večera nevyšiel

Máté Kertész vs Jozef Wittner.
Máté Kertész vs Jozef Wittner. (Autor: FB/Svet MMA)
TASR|26. okt 2019 o 09:54

Víťazstvom Kertésza sa skončilo podujatie Oktagon Prime 2 v MMA.

KOŠICE. Víťazstvom Matého Kertésza nad domácim Jozefom Wittnerom sa skončil hlavný zápas podujatia Oktagon Prime 2 v MMA.

Maďarský bojovník zdolal svojho súpera v závere 1. kola technickým knokautom.

Jedným z ťahákov hlavnej karty bol aj duel Miroslava Štrbáka s Portugalcom Maxom Limom, ktorý priniesol víťazstvo na body pre domáceho reprezentanta.

Atraktívny zápas

Štrbák s Limom predviedli atraktívny zápas, ktorého výsledok museli určiť až rozhodcovia. Tí sa jednoznačne priklonili na stranu Štrbáka, ktorý tak upravil svoju profesionálnu bilanciu na 18 víťazstiev a 9 prehier.

"Čakal som, že sa zápas skončí v 2. kole. Predpokladal som, že súper sa po 1. kole 'zataví', keďže ten zápas vzal iba pred pár dňami a dokonca ani nenavážil. To mi však neprekážalo, ja som bol totiž rád, že vôbec vzal ten zápas. Očakával som, že to ukončím v 2. kole, no ukázalo sa, že je to skúsený súper. Jeho rany som cítil," priznal Štrbák.

Pôvodne mal v Košiciach nastúpiť proti Karolovi Ryšavému, no ten sa zranil v záverečnom týždni prípravy.

"Spočiatku som bol z toho zničený. Už som bol v diéte a keď to už vyzeralo, že vôbec nebudem mať zápas na Oktagon Prime 2, tak ma to čiastočne zlomilo. Po oznámení, že predsa len sa našiel pre mňa súper, som sa veľmi potešil. Nevedel som však o ňom veľa, netušil som, ako je pripravený, no vďaka videám som videl pár jeho zápasov. Musím uznať, že má svoje kvality, najviac ma zaujala sila jeho rán," poznamenal Štrbák, ktorý sa s veľkou pravdepodobnosťou najbližšie predstaví 15. februára na turnaji v Bratislave.

"Mohli by sme si to tam rozdať s Karolom, snáď nám to už nič neprekazí. Je tam ešte aj viacero súperov z Česka, proti ktorým by som rád nastúpil," dodal.

Wittnerovi zápas nevyšiel

Domáci Jozef Wittner chcel nadviazať na aprílové víťazstvo na premiérovom podujatí Oktagon Prime, no tentoraz mu hlavný zápas večera nevyšiel.

Proti Kertészovi sa predstavil v kategórii do 77 kg, no napriek odhodlaniu ťahal za kratší koniec. Maďarský bojovník ukončil zápas v prvom kole.

"Po dobrom začiatku prešlo ku mne pár úderov na nos, príčinou mojej prehry však bolo skôr to, že som bol v kŕči. Chýbala mi väčšia uvoľnenosť v postoji. Nebol to vôbec ľahký súper, na tejto úrovni už rozhodujú detaily," povedal Wittner.

Jeho bilancia je po stretnutí s Kertészom 12:2 a prehrou sa mu vzdialila vidina zápasu o titul.

"Bol som od toho krôčik, teraz som sa od toho vzdialil. Budem uvažovať nad tým, ako ďalej, najmä nad váhovou kategóriou. Pred súbojom som sa veľmi trápil so zhadzovaním hmotnosti, takže to asi budem musieť inak riešiť. Musím sa rozhodnúť, ktorá váhová kategória je správna pre mňa. Momentálne mám veľa otáznikov," uviedol Wittner.

Výsledky Oktagon Prime 2

Maté Kertész (Maď.) - Jozef Wittner (SR) /Kertész v 1. kole na TKO/

Miroslav Štrbák (SR) - Max Lima (Port.) /Štrbák na body/

Václav Mikulášek (ČR) - Branislav Zuzák (SR) /Mikulášek v 1. kole na TKO/

Tomáš Linh Le Sy (ČR) - Denis Tripšanský (SR) /Le Sy v 2. kole na KO/

František Fodor (SR) - Samuel Daňko (SR) /Fodor v 3. kole TKO/

Jakub Dyk (ČR) - Matúš Šutka (SR) (Dyk na body/

Andrej Kalašnik (SR) - Dávid Sokolovský (SR) /Kalašnik na body/

Ladislav Majerník (SR) - Dominik Engel (SR) /Majerník v 2. kole na RNC/

Aziz Dauliatov (Kirg.) - Martin Mucha (SR) /Dauliatov v 2. kole RNC/

Matyás Viszlay (SR) - Roman Hulla (SR) /Viszlay v 2. kole KO/

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Wittnerovi hlavný zápas večera nevyšiel