Wimbledon: Nadal chce stihnúť večerný futbal

Rafael Nadal
Rafael Nadal (Autor: afp)
SITA|26. jún 2008 o 12:46

Rafael Nadal by si rád v kľude pozrel večerné semifinále furbalového EURO 2008, v ktorom sa stretnú Španieli s Rusmi.

LONDÝN 26. júna (SITA, AFP) - Španielsky tenista Rafael Nadal je veľkým fanúšikom Realu Madrid, ale aj futbalovej reprezentácie svojej krajiny. Štvornásobný a úradujúci víťaz parížskeho Roland Garros mal pred zostavovaním štvrtkového programu londýnskeho Wimbledonu malú dušičku, či jeho zápas v 2. kole dvojhry proti talentovanému Lotyšovi Ernestsovi Gulbisovi nebude časovo kolidovať s viedenským semifinále ME, v ktorom sa od 20.45 h stretnú Rusko a práve Španielsko.

Nadala čaká Gulbis, zápas chce ukončiť čo najskôr

"Dúfam, že začneme oveľa skôr a pokojne stihnem sledovať futbal," vyhlásil druhý muž svetového rebríčka Nadal. Rodák z Malorky napokon vstúpi na dvorec číslo 1 v areáli All England Lawn Tennis and Croquet Clubu v britskej metropole už o 14.00 h SELČ.

Tenisová hviezda ako futbalový odborník

"Bolo zábavné, koľko otázok na tlačovej konferencii po mojom víťazstve nad Nemcom Andreasom Beckom sa točilo okolo futbalu," uviedol Nadal vo svojom blogu pre ESPN a pokračoval:

"Rád debatujem o futbale, hoci nerozumiem tomu, prečo sa na túto hru pýtajú práve mňa. Chápem, že som známa osoba a čokoľvek z mojich úst je mediálne dobre využiteľné. Považujem však za komické, keď odo mňa žiadajú hypotetické zostavenie ideálneho mužstva a podobne. Celkovo však s touto témou nemám problém - najmä po tom, ako sme vo štvrťfinálovom jedenástkovom rozstrele s Talianmi postúpili do semifinále šampionátu."

Španielski tenisti si doberajú talianskeho funkcionára

Dvadsaťdvaročný ľavák Nadal s pobavením pridal historku o tom, ako si on a ďalší španielski tenisti momentálne doberajú talianskeho funkcionára v službách Asociácie tenisových profesionálov ATP Giorgia di Palerma: "Teraz má s našimi poznámkami ťažký život, ale nesmie zabúdať na svoje správanie sa po postupe AS Rím cez Real v Lige majstrov. Odporúčam mu, aby si túto odvetu nebral príliš k srdcu. Zaslúžili sme si ísť ďalej, pretože Taliani hrali škaredo.

Držiteľ 28 titulov Nadal sa pochválil aj svojou menej známou zberateľskou vášňou: "Na základe odporúčania od Daniela Muszkata som si nedávno kúpil obraz Danieleho Dondého z jeho série Marylin Rock. Zoznámil nás môj agent Carlos Costa. Nedá sa povedať, že by som bol zaťažený na umenie, ale niektoré veci sa mi páčia a môjmu strýkovi Tonimu tiež.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon: Nadal chce stihnúť večerný futbal