Wenger sa bráni kritike za angažovanie 16-ročného Harpera

SITA|25. feb 2011 o 16:29

Tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Arsenal Arséne Wenger odmieta obvinenia predstaviteľov FC Barcelona z toho, že funkcionári londýnskeho tímu sa zachovali nemorálne, keď podpísali zmluvu so 16-ročným hráčom.

LONDÝN.

Jon Miquel Toral Harper, ktorý pôsobil v mládežníckej akadémii Barcelony a odborníci ho označovali za nového Fábregasa, sa napriek svojmu veku dohodol s funkcionármi Arsenalu na profesionálnom kontrakte. Táto skutočnosť sa nepáčila prezidentovi "blaugranas" Sandrovi Rosellovi, ktorý kritizoval prístup funkcionárov londýnskeho mužstva. Talentovaný stredopoliar Harper, ktorého matka je Angličanka, by sa mal pripojiť k Arsenalu na začiatku budúcej sezóny.

"Zabúdate, že chlapcova mama je Angličanka a on je teda držiteľom anglického pasu. Neurobili sme nič nelegálne. Mám rád Katalánsko, proti Barcelone nemám absolútne nič, ale ak sa chce Angličan pripojiť k nášmu tímu, prečo by sme mali povedať nie?"

"Keby to bolo proti pravidlám, povedal by som: ´Prepáč chlapče, ale nemôžeme to urobiť´. Aj z nášho klubu odišlo už veľa mladých hráčov takýmto spôsobom. Ak sa pozriete na mládežnícku akadémiu Barcelony, zistíte, že mnoho jej hráčov tam prišlo od nás," bránil sa kritike francúzsky kouč Arsenalu Arséne Wenger.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Wenger sa bráni kritike za angažovanie 16-ročného Harpera