Weissovi sa v drese Rangers darilo. Stal sa hráčom zápasu

Vladimír Weiss mladší s dresom Rangers.
Vladimír Weiss mladší s dresom Rangers. (Autor: STARS&FRIENDS)
SITA|19. sep 2010 o 13:10

Weiss nedal brankárovi Dundee Dušanovi Pernišovi ani jeden gól, ale obrancov vyprovokoval k dvom žltým kartám a ťahal veľkú časť útokov Rangers.

GLASGOW. Slovenský futbalový reprezentant v službách škótskeho veľkoklubu Rangers FC Vladimír Weiss ml. sa stal najlepším hráčom sobotňajšieho stretnutia 5. kola najvyššej domácej súťaže Premier League 2010/2011 proti Dundee United (4:0).

Dvadsaťročný stredopoliar, ktorý je v Ibrox Parku na ročnom hosťovaní z anglického Manchestru City, síce nestrelil ani jeden zo štyroch gólov "protestantov", svojím pohybom a ofenzívnymi akciami však spôsoboval defenzíve hostí na čele so slovenským brankárom Dušanom Pernišom nemálo starostí.

Už počas úvodných 25 minút sa Weiss junior "postaral" o dve žlté karty pre hosťujúcich obrancov Scotta Robertsona a Jona Dalyho, ktorí ho nešetrne faulovali.

"Je jedno, či je to v Škótsku alebo v Anglicku. Všade sa nájdu hráči ako ja, ktorí v zápasoch čo-to utŕžia. Snažím sa s tým vyrovnať, hoci si uvedomujem, že niekedy by som tomu mohol zabrániť, ak odovzdám loptu skôr. Stále sa však učím."

"Nemám problém s takými zákrokmi, teda pokiaľ mi nikto nezlomí nohy," povedal po stretnutí pre škótske médiá syn reprezentačného trénera Slovenska Vladimíra Weissa st. a pokračoval:

"Pre mňa bolo výhodné, že obrancovia Dundee dostali tak skoro žlté karty. Museli sa potom mať viac na pozore a ja som si mohol na nich viac dovoliť."

V utorňajšom prestížnom dueli úvodného kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2010/2011 na pôde Manchestru United (0:0) zostal bratislavský rodák sedieť len na lavičke náhradníkov. Aj preto ho potešilo, že sa v sobotu opäť dostal do základnej zostavy trénera Waltera Smitha.

"Samozrejme, že sa mi nepáči, keď nehrám a som len na lavičke. Ale mám ešte len 20 rokov a keď sa tak manažér rozhodne, musím to jednoducho rešpektovať," skonštatoval Vladimír Weiss ml. a na margo ocenenia pre najlepšieho hráča zápasu doplnil:

"Mňa osobne takéto ankety až tak veľmi nezaujímajú, oveľa dôležitejšie sú víťazstvá. To sa nám teraz podarilo, preto som veľmi šťastný."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Weissovi sa v drese Rangers darilo. Stal sa hráčom zápasu