Weiss si v Pohári UEFA nezahral

SITA|19. feb 2009 o 20:05

V piatich štvrtkových prvých stretnutiach šestnásťfinále futbalového Pohára UEFA 2008/09 sa viac darilo hosťujúcim tímom.

BRATISLAVA.

Na Štadióne Artemia Franchiho vo Florencii zvíťazil Ajax Amsterdam pomerne prekvapujúco nad domácou Fiorentinou 1:0.

Súper slovenského vicemajstra MŠK Žilina v F-skupine tohtosezónnej edície európskeho pohára č. 2 strelil jediný presný zásah stretnutia v 60. min, keď sa presadil švédsky stredopoliar Kennedy Bakircioglü. Zverenci trénera Marca van Bastena majú pred odvetným duelom v Amsterdam Arene lepšiu východiskovú pozíciu ako účastník Serie A.

Výborný výsledok pre holandského zástupcu sa zrodil aj v stretnutí Olympique Marseille - FC Twente Enschede (0:1). O jediný gól hostí pod vedením bývalého kouča anglickej reprezentácie Steva McClarena sa postaral rakúsky útočník Marko Arnautovič, ktorý v 23. min po skrumáži zblízka dokopol loptu za bránkovú čiaru.

Futbalistom Tottenhamu Hotspur sa dlho darilo držať na Ukrajine bezgólový stav. Ešte v 78. min svietilo v stretnutí proti Šachťoru Doneck na ukazovateli skóre 0:0. Domácim sa však v záverečnom tlaku podarilo streliť dôležité dva góly. Obrovskou chybou sa prezentoval gólman londýnskeho klubu Heurelho Gomes, ktorý v 79. min podbehol centrovanú loptu. Pre striedajúceho Jevgena Selezňova už nebol problém hlavičkou do prázdnej bránky otvoriť gólový účet zápasu. Druhý gól pridal brazílsky legionár Jádson, ktorý sa predral hosťujúcou obranou a prízemnou strelou nedal šancu brankárovi Gomesovi. Z víťazstva mal určite radosť aj bývalý vynikajúci medzinárodný rozhodca, Slovák Ľuboš Micheľ, ktorý pracuje v Šachťore ako riaditeľ medzinárodného oddelenia. "Zápas sme si prehrali sami v záverečných 15 minútach. Pred odvetou sme vo veľmi ťažkej pozícii, ale určite neskladáme zbrane a pokúsime sa postúpiť do ďalšej fázy," nechal sa po stretnutí počuť obranca Tottenhamu Michael Dawson.

Jeden zo spolufavoritov na celkovú trofej Manchester City remizoval v Kodani s miestnym FC 2:2 aj napriek tomu, že ešte v nadstavenom čase viedli zverenci trénera Marka Hughesa 2:1. Remízu pre severanov zachraňoval debutant v ich drese Martin Vingaard.

"Som samozrejme nespokojný, že sme stratili vedenie v úplnom závere. Aj keď musím povedať, že pred zápasom by sme určite brali aj remízu. Predvedená hra a dosiahnutý výsledok sú však prísľubom pred odvetou," povedal na tlačovej besede po stretnutí M. Hughes. V drese anglického klubu nedostal príležitosť Vladimír Weiss ml., syn reprezentačného trénera SR Vladimíra Weissa st. sedel "iba" na lavičke náhradníkov a nedočkal sa zápasovej premiéry v drese A-tímu ManCity. Výsledkom 2:2 sa skončil aj duel Lech Poznaň - Udinese Calcio. Taliansky zástupca viedol ešte desať minút pred koncom 2:0. Peruánsky útočník Hernán Rengifo a kolumbijský obranca Manuel Arboleda sa však postarali o vyrovnanie.

Odvety všetkých zápasov šestnásťfinále Pohára UEFA (11 prvých duelov sa hralo už v stredu, pozn.) sú naplánované na štvrtok 26. februára 2009.

Súhrn výsledkov štvrtkových prvých zápasov šestnásťfinále futbalového Pohára UEFA 2008/2009 (odvety sú na programe 26. februára 2009):

Lech Poznaň (Poľ.) - Udinese Calcio (Tal.) 2:2 (0:0)

Góly: 81. Rengifo, 84. Arboleda - 50. Quagliarella, 55. Arboleda (vlastný), rozhodoval: Anton Genov (Bulh.), 17 000 divákov

Šachťor Doneck (Ukr.) - Tottenham Hotspur (Angl.) 2:0 (0:0)

Góly: 79. Selezňov, 88. Jádson, rozhodoval: Thomas Einwaller (Rak.), 25 000 divákov

FC Kodaň (Dán.) - Manchester City (Angl.) 2:2 (0:1)

Góly: 56. Ailton Almeida, 90.+ Vingaard - 29. Onuoha, 61. Ireland, rozhodoval: Pavel Královec (ČR), 30 159 divákov

Vladimír Weiss ml. (Manchester City) sedel na lavičke náhradníkov.

AC Fiorentina (Tal.) - Ajax Amsterdam (Hol.) 0:1 (0:0)

Gól: 60. Bakircioglü, rozhodoval: César Muňiz Fernández (Šp.), 19 018 divákov

Olympique Marseille (Fr.) - FC Twente Enschede (Hol.) 0:1 (0:1)

Gól: 22. Arnautovič, rozhodoval: Stanislav Suchina (Rus.), 22 616 divákov

Andrej Rendla (Twente) pre zdravotné problémy s kolenom nefiguroval na zápasovej súpiske.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Weiss si v Pohári UEFA nezahral