Siahal na medailu, pripravil ho o ňu krvavý pád. Zlato na ME získal britský tínedžer

Stefan Küng.
Stefan Küng. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|20. sep 2023 o 17:44

Z bronzu sa teší Wout van Aert.

ME v cyklistike 2023

Časovka mužov - 29,5 km

1. 

Joshua Tarling

Veľká Británia

31:30 m

2.

Stefan Bissegger

Švjačiarsko

+ 42 s

3.

Wout van Aert

Belgicko

+ 43 s

EMMEN. Švajčiarsky cyklista Stefan Küng bol minulý týždeň na pretekoch Okolo Slovenska druhý a dnes si na ME v časovke išiel za medailou.

Na medzičasoch mal výborné výsledky a hoci to na jeho tretí titul majstra Európy nevyzeralo, stále bojoval o striebornú medailu.

V posledných kilometroch však spravil chybu a vo veľkej rýchlosti narazil do bariéry. Tvrdo spadol na zem a takmer ho prešla televízna motorka.

Ďalšie zábery ukázali, že jeho prilba bola rozbitá a dres i tvár mal zakrvavenú.

Napriek tomu dokončil preteky a skončil na 11. mieste. V cieli sa okamžite podrobil lekárskemu vyšetreniu a je ohrozený je štart v tímovej súťaži.

Zlatú medailu napokon vybojoval Brit Joshua Tarling, ktorý do cieľa časovky prišiel za 31 minút a 30 sekúnd. Iba 19-ročný jazdec tímu Ineos Grenadiers bol úspešný aj na MS v Glasgowe, vtedy získal bronzovú medailu. 

Striebornú medailu si vybojoval Stefan Bisseger zo Švajčiarska, ktorý zaostal za víťazom o 42 sekúnd. O jednu sekundu neskôr prišiel do cieľa na tretej priečke Belgičan Wout van Aert v službách tímu Jumbo-Visma.

Ženský titul v kategórii elite si vybojovala Švajčiarka Marlen Reusserová v čase 35:53,53 min. Druhá Britka Anna Hendersonová zaostala o 43,36 s. Bronz získala Rakúšanka Christina Schweinbergerová (+44,05).

Obe hlavné kategória boli bez účasti Slovákov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Siahal na medailu, pripravil ho o ňu krvavý pád. Zlato na ME získal britský tínedžer