Sereď zaskočila Dunajskú Stredu, Spartak si poradil s Nitrou

Brankár Serede Dejan Iljev a pod ním hráč Dunajskej Stredy Abulrahman Taiwo v zápase 3. kola Fortuna ligy 2019/2020 ŠKF iClinic Sereď –  FC DAC Dunajská Streda.
Brankár Serede Dejan Iljev a pod ním hráč Dunajskej Stredy Abulrahman Taiwo v zápase 3. kola Fortuna ligy 2019/2020 ŠKF iClinic Sereď – FC DAC Dunajská Streda. (Autor: Martin Palkovič - TASR)
Sportnet|4. aug 2019 o 21:15

Futbalisti Serede strelili tri góly za osem minút.

BRATISLAVA. Futbalisti Spartaka Trnava zdolali hráčov FC Nitra 2:0 (1:0) v nedeľňajšom súboji 3. kola Fortuna ligy 2019/2020.

Trnavu poslal do vedenia mladík

O všetkom rozhodla už tretia minúta stretnutia, keď po rohovom kope Marka Tešiju dokopol loptu do takmer prázdnej bránky hostí Ivan Mesík.

Iba 18-ročný obranca Mesík sa v treťom fortunaligovom zápase v tejto sezóne a štvrtom v kariére dočkal prvého gólu.

Už o tri minúty mohlo byť vyrovnané, ale hosťujúci útočník Milan Ristovski zoči-voči Dobrivojovi Rusovovi neuspel. O druhý a posledný gól zápasu sa postaral v 87. minúte Alex Sobczyk.

Rakúsky útočník v službách Trnavčanov predviedol nožničky a brankár Nitry Dávid Šípoš bol na ne prikrátky.

Sereď zaskočila Dunajskú Stredu

Zápas ŠKF iClinic Sereď - FC DAC 1904 Dunajská Streda sa v Myjave skončil nečakaným triumfom Serede 3:1. Po prvom polčase bol stav 0:0, ale po zmene strán a vyše hodine hry domáci predviedli osemminútovú trojgólovú sériu.

Postupne strelili góly Denis Ventúra z pokutového kopu, Tomáš Hučko a Chorvát Dino Špehar. Za hostí korigoval v 83. minúte na konečných 1:3 z pokutového kopu kapitán Zsolt Kalmár.

Fortuna liga 2019/2020: Momenty zo zápasu Sereď - Dunajská Streda: fotogaléria

4.8.2019

Iba dva tímy zostali v tabuľke s plným počtom 9 bodov po 3. kole - majstrovský ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina. Dunajskostredčania nevyužili šancu dotiahnuť sa na túto dvojicu na čele.

Trnave patrí so 6 bodmi štvrtá priečka, Sereď je rovnako so 6 bodmi piata. Na opačnom póle tabuľky sú FC Nitra a MFK Zemplín Michalovce bez bodu aj streleného gólu.

Fortuna liga 2019/2020 - 3. kolo - nedeľa

FC Spartak Trnava - FC Nitra 2:0 (1:0)

Góly: 3. Mesík, 87. Sobczyk

Rozhodovali: Kružliak – Ferenc, Bobko

ŽK: 65. Diogo, 76. Tesija – 43. Kuník, 70. Gatarić, 86. Farkaš. Divákov: 3281

FC Spartak Trnava: Rusov – Diogo, Mesík, Mitrea (C), Záhumenský (56. Mihálek) – Dangubič, Tesija, Jakúbek (45. Turňa), Lovat (77. Marinković) – Sobczyk, Tavares

FC Nitra: Šípoš – Kuník, Farkaš (C), Elexa (63. Fábry) – Fabiš (71. Guláš), Magda, Galbajev (26. Vrábel), Šurnovský – Gatarić, Chobot – Ristovski

Hlasy po zápase

Ricardo Cheu, tréner Trnavy: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, keďže sme v nohách mali stretnutie s Plovdivom. Pomohlo nám to, že sme hneď z prvej šance skórovali. Mali sme v prvom polčase ešte niekoľko príležitostí, ale skvelo chytal brankár Nitry. Keď ste unavení, prichádzajú aj chyby a tie sme robili v druhom polčase a súper mohol vyrovnať. Napokon sa nám podarilo tri minúty pred koncom streliť nádherný gól a rozhodli sme dôležitý zápas."

Marián Suttö, tréner Nitry: "V prvom polčase nás podržal brankár, a preto sme inkasovali iba raz. Chceli sme využiť únavu Trnavy a hrať aktívne. Do druhej polovice sme urobili zmeny, vytvorili sme si aj šance, ale nedokázali sme ich premeniť. Hrali sme s ôsmimi odchovancami, chýbajú nám skúsenosti a už šiesty polčas sme nedokázali ani skórovať."

ŠKF iClinic Sereď - FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:1 (0:0)

/hralo sa v Myjave/

Góly: 68. Ventúra (z pok. kopu), 74. Hučko, 76. Špehar - 83. Kalmár (z pok. kopu)

ŽK: 42. Hučko, 63. Nascimento – 38. Davis , 61. K. Vida), 81. Rodolfo), 90. Švec. Divákov: 658

ŠKF iClinic Sereď: Iliev – Sus, Ba, Michalík (C), Hučko – Lukáčik, Ventúra – Nascimento (63. Jureškin), Matheus (30. Pankarićan), Iván – Špehar (89. Adekuoroye)

FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, Oravec, Kružliak, Davis (51. Rodolfo) – Vida – K. Vida, Ronan (75. Švec), Kalmár (C), Divković – Abdulrahman (59. Čmelík)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Sereď zaskočila Dunajskú Stredu, Spartak si poradil s Nitrou