Výkony Slovana prekvapili aj Lukáča s Libom

(Autor: TASR)
TASR|26. feb 2013 o 11:46

Slovenské hokejové legendy hodnotia pôsobenie Slovana Bratislava v KHL pozitívne.

BRATISLAVA. Predovšetkým Jaroslav Walter sa nadchýnal aj atmosférou na domácich zápasoch. Vincent Lukáč tvrdí, že v Kontinentálnej hokejovej lige by mali mať miesto aj Košice, vzhľadom na kvalitu, tradíciu i infraštruktúru.

Igor Liba: "Pôsobenie Slovana bolo prínosom pre KHL a predovšetkým pre slovenský hokej, keďže si mohol zahrať v takejto kvalitnej lige. Teší ma to, že vedenie i tréner zapracovali do zostavy veľa Slovákov, potenciálnych reprezentantov. Bolo pre mňa veľkým a príjemným prekvapením, že sa prebojovali do play off, keďže boli nováčikom a ako sa písalo, tak s najnižším rozpočtom. Žiaľ, vo vyraďovacej fáze dostali najkvalitnejšie mužstvo a bolo to vidieť i na ľade."

Vincent Lukáč: "Samozrejme sledoval som niektoré zápasy. Tréner Čada poskladal to, čo poskladal. Odohrali veľmi dobré zápasy, ale i slabšie, samozrejme bolo viac vyrovnaných zápasov a ak sa nemýlim, tak mali najviac remíz v celej KHL. Ich hra bola založená na obrannej činnosti, taktike a preto mali i úspech. Brankári chytali celkom spoľahlivo, prišiel Janus, takže o brankársku budúcnosť sa asi nemusíme báť. Ak dostáva šancu chytať v takejto súťaži, tak môže výkonnostne iba napredovať. V play off sa dalo očakávať, že títo hráči ešte nevyzreli na také mužstvo akým je Dinamo Moskva a ďalšie. Bol som sklamaný z prvých troch zápasov, ale včera v poslednej tretine som ešte nikdy nevidel hrať Slovan tak dobre. Týmto výkonom potvrdili, že je tu budúcnosť a je na čom stavať. Nad pôsobením v KHL by sa mali zamyslieť i Košice a aj ostatní, ktorí majú možnosť hrať túto súťaž. Som Košičan, máme tam krásny zimný štadión a želal by som si, aby v budúcnosti i Košice hrali KHL. Vidím, že tu je nejaká budúcnosť, ale v našej extralige, na ktorú sa nedá pozerať, nevidím žiadnu. Mrzí ma, že mladí hráči, či už od žiakov, juniorov, ktorých vychovávame, tak nemajú priestor, aby výkonnostne rástli. Ani nedostávajú možnosť a to ma mrzí najviac."

Dárius Rusnák: "Účinkovanie Slovana v KHL treba hodnotiť len kladne. Myslím si, že mužstvo trénera Čadu bolo dôstojným súperom ruských mužstiev. Treba si uvedomiť, že Slovan nešiel cestou nákupov zahraničných hráčov, čo je pozitívne smerom k slovenskej reprezentácii. Tým, že to bolo veľmi mladé mužstvo, naberali hráči skúsenosti a verím, že na budúci rok to bude ešte lepšie. Vynikajúca bola na jeho domácich zápasoch atmosféra, ľudia ukázali, že hokej majú radi. A čo bolo príjemným zistením, že to neboli len fanúšikovia Slovana z Bratislavy, ale že to bolo celé Slovensko, ktoré sa so Slovanom zžilo a fandilo mu. Čo sa týka play off s Dinamom Moskva, nečakal som, že to bude také hladké a že Slovan prehrá 0:4 na zápasy. Skôr som si myslel, že to bude vyrovnanejšie, dokonca som myslel aj na sedemzápasovú sériu. Žiaľ, predsa len tú vyzretosť hráčov Dinama bolo cítiť, boli oveľa skúsenejší."

Jaroslav Walter: "Pre mňa bolo účinkovanie Slovana v KHL veľmi milé prekvapenie. Najmä to, s akým kádrom do tejto súťaže išiel a keby mi niekto pred sezónu povedal, že bude mať plný dom a že bude hrať play off, tak by som mu asi povedal, snívaš, či blázniš. To, čo hráči Slovana dokázali, je obrovský úspech. A tá atmosféra, aká panovala na jeho domácich zápasoch, to bola jedna veľká paráda. A keď si zoberiem rad radom hráčov Slovana a porovnám to s tým, čo mali iné mužstvá, tým viac vyniká, to čo v premiére v tejto súťaži dokázal. Samozrejme, že káder Slovana sa odvíjal predovšetkým od finančných možností klubu, veď Slovan mal najnižší rozpočet. Pre mňa účinkovanie hráčov a všetkých okolo mužstva, je jednou obrovskou plusovou záležitosťou. Čo sa týka jeho účinkovania v play off, dosť ma pred jeho štartom zarazilo hodnotenie Dinama v jednom médiu, že po odchode Ovečkina, Bäckströma a Komarova je vraj len polovičným tímom. Ale to mužstvo vlani bez Ovečkina predsa minulý rok získalo Gagarinov pohár."

Jozef Golonka: "Od začiatku, keď vstúpil do KHL, som to vnímal veľmi pozitívne. Pretože mnohí boli proti tomu, že vystúpil zo slovenskej extraligy a že sa pustil do dobrodružstva menom KHL. Do súťaže náročnej na ekonomiku, výber hráčov, na prácu funkcionárov. Ale ja som to vnímal ako jedinú záchranu slovenského hokeja v tom, aby hlavne mladí hráči mali pred sebou perspektívu dostať sa na vyššiu úroveň, čo práve KHL zaručovala. A tým pádom by to malo prospieť aj slovenskej reprezentácii. Pretože sa tam objavili mnohí mladí hráči, ktorí by určite v extralige nešli vyššie. Ale v KHL títo mladí hráči ako Daňo, Šťastný, brankár Janus, Ölvecký rastú hlavne pre národné mužstvo. Nakoniec sa ukázalo, že výber hráčov bol veľmi správny, že mladí hráči nastúpili na dobrú cestu a ukázalo sa i to, že svojimi výkonmi išli hore aj niektorí starší hráči, ktorí stagnovali. A to je podľa mňa to najväčšie pozitívum z jeho premiérového účinkovania. A veľká vďaka patrí aj obecenstvu, pretože to neboli len diváci z Bratislavy, ale z celého Slovenska. Tí vytvorili takú atmosféru, že hráči aj ich zásluhou podávali skvelé výkony. To, že Slovan v play off skončil už v prvom kole, nemožno hodnotiť tragicky. Jednoducho v ňom Slovan narazil na najsilnejšie ruské mužstvo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Výkony Slovana prekvapili aj Lukáča s Libom