Výber šéfredaktora: Hokejové obludnosti, aj Hyballov koniec. Dobré správy prídu o týždeň

Hokejisti Kanady v zápase proti Slovensku na MS hráčov do 20 rokov v roku 2018.
Hokejisti Kanady v zápase proti Slovensku na MS hráčov do 20 rokov v roku 2018. (Autor: TASR/AP)
Boris Vanya|29. júl 2022 o 22:03

Pozrite si zaujímavé články za posledné obdobie na Sportnet.sk vo výbere šéfredaktora.

Športu zdar

a čitateľom Sportnetu zvlášť!

Hokejové obludnosti

Žena mala s hokejistom v jeho izbe sex. V jeden moment sa jej nová známosť postavila a na chvíľu opustila izbu. Vysvitlo, že hokejista bez jej súhlasu zavolal sedem spoluhráčov. Tí ju podľa neskoršej výpovede nútili do orálneho i vaginálneho sexu, pľuli na ňu a ejakulovali. Raz sa pokúsila ujsť, no neúspešne...

Táto scéna sa odohrala pred štyrmi rokmi v Kanade a jej aktéri boli v tom čase juniorskí reprezentanti. Mená hráčov nie sú zatiaľ známe, nie je vylúčené, že niektorí z nich majú dobre rozbehnutú kariéru v NHL.

Kanadský hokej čelí v poslednom čase obrovským škandálom, na ktoré sa podrobne pozrel reportér Šimon Čop. Ide v nich o sexuálne násilie, šikanovanie, v hre je alkohol či ťažké drogy. Nebude to príjemné čítanie, ale treba vydržať až do konca. Lebo hokej sa nehrá iba v Kanade.

Čítajte: Znásilnenia, drogy, šikanovanie. Kanadský hokej čelí obrovským škandálom

Prečo skončil Hyballa

V stredu podvečer sa objavila nečakaná futbalová novinka. Na lavičke Trenčína skončil nemecký tréner Peter Hyballa, ktorý viedol AS iba v dvoch ligových zápasoch. Za jeho rýchlym koncom sú (pre niekoho) nečakané dôvody. Hyballa o nich hovorí vo veľmi otvorenej spovedi, ktorú sprostredkovala reportérka Titanilla Bőd.

Čítajte: Hyballova spoveď: Som človek, pre ktorého je najdôležitejšia sloboda

Športujete v horúčave? Dajte si pozor!

Minulý týždeň zasiahla triatlonovú i bežeckú komunitu tragédia na triatlonových pretekoch v Rovinke. Počas cyklistickej časti skolaboval a zomrel 57-ročný Milan Leskovský, športový nadšenec, dídžej, organizátor.

Čo sa deje v ľudskom organizme, keď človek v extrémnej horúčave naplno „maká“ a ide na doraz? Bez debaty: telo dostáva zabrať oveľa viac ako v súťažiach či tréningu v normálnych podmienkach.

Na riziká športovania v horúčavách upozorňuje v texte Gabriela Bogdányho trojica odborníkov - lekár slovenskej atletickej reprezentácie Pavol Hajmássy, šéftréner Slovenského atletického zväzu Martin Pupiš a olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth.

Čítajte: Smrť na triatlone vyvolala obavy. Počúvajte telo, neriaďte sa tempom, radia odborníci

Komu pomáha slovenský kickbox

Na nedávnych Svetových hrách v americkom Birminghame sa predstavili aj slovenskí reprezentanti v kickboxe a v ich výprave figurovala mimoriadne kontroverzná postava. Jedným z trénerov bol Martin Zavoral, český tréner právoplatne odsúdený za sexuálne delikty. Ako je možné, že Slováci pomohli mužovi, od ktorého sa Česi dištancovali? Na kauzu sa pozrel reportér rubriky MMA Vlado Bilohuščin.

Čítajte: Slovenský zväz kickboxu si pod svoje krídla vzal odsúdeného sexuálneho násilníka

O týždeň sme tu (veríme) s lepšími správami.

Boris Vanya, šéfredaktor Sportnet.sk

Nechajte si posielať Výber šéfredaktora na e-mail. Aktivujte si odber jedným klikom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Výber šéfredaktora: Hokejové obludnosti, aj Hyballov koniec. Dobré správy prídu o týždeň