Všade kam prišiel, sa stal šampiónom. Veterán je na vrchole síl

Zlatan Ibrahimovič.
Zlatan Ibrahimovič. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|15. aug 2016 o 18:30

Je neuveriteľné, že Zlatan nikdy nezískal Zlatú loptu. Určite na to mal, ale vždy ju dostali tí dvaja s väčšou politickou podporou, tvrdil Mourinho.

BRATISLAVA.  Najlepšie výkony bežne futbalista predvádza vo veku 25 – 30 rokov. Potom zvyčajne nastáva pokles. Zlatan Ibrahimovič bude mať tretieho októbra tridsaťpäť.

V tomto veku väčšina hráčov na najvyššej úrovni končí a presúvajú sa do futbalovo exotických krajín (Katar, USA, Čína), v lepšom prípade ich tréneri využívajú ako žolíkov na lavičke náhradníkov.

V minulej sezóne dal Zlatan v 51 zápasoch päťdesiat gólov, čím vytvoril svoj osobný rekord. Zdá sa, že štandardné pravidlá fyziológie preňho neplatia.

Schválne. Skúste uviesť hráčov, ktorí majú alebo mali v jeho veku takú streleckú potenciu.

Švéd v lete prestúpil do Manchestru United. A od začiatku dokazuje, že stále patrí medzi najlepších na svete.

Gólom rozhodol FA Community Shield, čiže anglický Superpohár. A v nedeľu sa gólovo presadil aj vo svojej premiére v Premier League. United vyhrali na pôde Bournemouthu 3:1.

„Existuje vek, ktorý máme v občianskom preukaze, a potom skutočný. Pre mňa to nie je to isté, v dokladoch máte iba dátum, keď ste sa narodili. A to je len číslo. Reálny vek vychádza zo stavu vášho tela, mozgu, vášho celkového prístupu. A tento chalan (Zlatan) je mladý, jeho telo je v skvelom stave. Nepatrí tridsaťštyriročnému chlapovi. Je na vrchole síl,“ vravel tréner United José Mourinho.

Obrovské ego

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Všade kam prišiel, sa stal šampiónom. Veterán je na vrchole síl