Mourinho zažil úspešnú premiéru, Liverpool v šlágri zdolal Arsenal

Manchester United vyhral prvý zápas v novej sezóne.
Manchester United vyhral prvý zápas v novej sezóne. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|14. aug 2016 o 16:32

Úspešnú ligovú premiéru na novom pôsobisku absolvoval tréner Jose Mourinho i trio hráčov na čele s gólovým Zlatanom Ibrahimovičom.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru United zvládli vstup do nového ročníka Premier League. V nedeľňajšom dueli prvého kola potvrdili papierové predpoklady a na pôde FC Bournemouth triumfovali 3:1.

Úspešný debut

Úspešnú ligovú premiéru na novom pôsobisku absolvoval tréner Jose Mourinho i trio hráčov na čele s gólovým Zlatanom Ibrahimovičom. Čerstvý najdrahší futbalista sveta Paul Pogba chýbal na súpiske United pre trest za žlté karty.

"Červení diabli" boli od úvodu duelu aktívnejší v rozohrávke a postupom času aj nebezpečnejší pred súperovou šestnástkou. Do vedenia sa dostali v 40. minúte, keď Mata využil obrovskú chybu domácej obrany a na dvakrát dostal loptu do siete.

Manchester United porazil Bournemouth: fotogaléria

14.8.2016

Úvodná polovica druhého polčasu patrila United. Rooney ešte v 51. minúte neprestrelil Boruca z hranice jedenástky, no následne si počkal na päťke na odrazenú loptu Martialovej nevydarenej strely a hlavou skóroval - 0:2.

Pozičnú dominanciu hostí následne potvrdil gólovou strelou z diaľky Ibrahimovič. Bournemouth dokázal na vývoj odpovedať len raz v 69. minúte, keď sa nádhernou strelou do šibenice prezentoval Smith.

Zlatan pokračuje v tradícii

Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič skóroval pri svojom debute . "Ibra" vďaka presnému zásahu pokračuje v zaujímavej tradícii, ktorú si sám zaviedol - gól strelil pri svojom prvom štarte v talianskej Serii A, španielskej La Lige, francúzskej Ligue 1 a dokonca aj v Lige majstrov.

Jedinými ligovými súťažami, kde skúsený útočník pôsobil a nepresadil sa pri debute, zostávajú švédska a holandská najvyššia súťaž.

Zlatan udržuje tradíciu.
Zlatan udržuje tradíciu. (Autor: SITA/AP)

"Snažím sa robiť svoju prácu a pomôcť spoluhráčom. Hlavným cieľom je, aby víťazil tím, ale je dobré, keď skórujem. Ale ak by dal gól ktokoľvek iný, bolo by to rovnako dôležité," uviedol Ibrahimovič po svojej premiére v Premier League. Informácie uverejnil portál goal.com.

V Londýne padlo sedem gólov

Gólovo ešte atraktívnejší duel sa odohral na štadióne londýnskeho Arsenalu, kde uspel FC Liverpool 4:3. Domáci síce viedli zásluhou Walcotta, no do prestávky stihol výstavným priamym kopom vyrovnať Coutinho.

Na 2:1 pre hostí upravil po vydarenej kombinačnej akcii Lallana, svoj druhý zásah v zápase potom pridal Coutinho.

Už trojgólový náskok si vypracovali vďaka sólu v podaní Maneho, ktorý rovnako ako Klavan alebo Wijnaldum absolvoval ligový debut vo farbách LFC. Nezdar Arsenalu zmiernili Oxlade-Chamberlain a Chambers.

"Ak chceme tento rok dosiahnuť niečo veľké, musíme byť v obrane disciplinovanejší ako celok. V prvom polčase sme mali príliš veľký rešpekt k súperovi. Tréner chcel, aby sme viac napádali. Pripomenul nám, v akej sme kondícii a že v druhom polčase môžeme pridať," skonštatoval autor druhého liverpoolskeho presného zásahu Lallana.

Liverpoolsky tréner Klopp už tradične oslavoval víťazstvo so svojimi zverencami priamo na ihrisku.
Liverpoolsky tréner Klopp už tradične oslavoval víťazstvo so svojimi zverencami priamo na ihrisku. (Autor: TASR/AP)

"Začali sme výborne. Boli sme organizovaní a mali sme stretnutie pod kontrolou. V druhom polčase sa vývoj otočil, kľúčovým momentom bol priamy kop a gól do šatne," skonštatoval gólman Londýnčanov Petr Čech.

"Po druhom inkasovanom góle sme hru otvorili, bolo to príliš skoro. Umožnili sme im tri, štyri, päť protiútokov. Keď v prvom zápase sezóny prehrávate 1:4, je náročné reagovať, napriek tomu sme dokázali dvakrát skórovať. Chápeme, že fanúšikovia očakávajú v prvom dueli víťazstvo. Nikto nechce prehrávať."

Kouč Wenger pre BBC doplnil: "Dnes nám chýbali skúsenosti v obrane a neboli sme na tom dobre fyzicky. Liverpool hral dobre, my sme na 15 minút boli úplne v šoku." 

Premier League - 1. kolo:

FC Bournemouth - Manchester United 1:3 (0:1)

Góly: 69. Smith - 40. Mata, 59. Rooney, 64. Ibrahimovič

Arsenal Londýn - FC Liverpool 3:4 (1:1)

Góly: 31. Walcott, 64. Oxlade-Chamberlain, 75. Chambers - 45.+1 a 56. Coutinho, 49. Lallana, 63. Mane

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho zažil úspešnú premiéru, Liverpool v šlágri zdolal Arsenal