Vonnová vyhrala suverénne zjazd vo Val d´Isere

Lindsey Vonnová
Lindsey Vonnová (Autor: TASR/AP)
SITA|18. dec 2010 o 12:10

Americká lyžiarka Lindsey Vonnová vyhrala preteky Svetového pohára vo fancúzskom Val d´Isere. Na svahu si zopakovala triumf z posledných MS.

VAL D´ISERE. Američanka Lindsey Vonnová sa stala suverénnou víťazkou sobotňajšieho zjazdu v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok 2010/2011 vo francúzskom Val d´Isere.

Dvadsaťšesťročná kráľovná najrýchlejšej kĺzavej disciplíny si na tomto svahu zopakovala víťazstvo z ostatných majstrovstiev sveta spred takmer dvoch rokov.

Úradujúca svetová šampiónka i olympijská víťazka v zjazde odsunula v sobotu na striebornú priečku Švajčiarku Nadju Kamerovú (+0,68 s), bronz si vybojovala jej krajanka Lara Gutová (+0,80). "Trať nebola ideálna, ale na to, koľko bolo na svahu snehu, to bolo celkom dobré," povedala pre pretekoch americká zjazdárka.

Pre trojnásobnú držiteľku veľkého krištáľového glóbusu Vonnovú je to 19. víťazstvo v zjazde v pretekoch Svetového pohára a celkovo 34. pódiové umiestnenie v kariére v tejto disciplíne.

Líderka SP a víťazka prvých dvoch zjazdov sezóny Maria Rieschová svojím výkonom sklamala, napriek 24. miestu si však udržala líderské postavenie v priebežnom hodnotení Svetového pohára.

Jej náskok pred Vonnovou, ktorá sa už dostala na čelo hodnotenia zjazdu, sa však zmenšil na 52 bodov. Tretia je už s výrazným odstupom Rakúšanka Elizabeth Görglová.

Výsledky - preteky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo Val d´Isere

Zjazd: 1. Lindsey Vonnová (USA) 1:51,42 min, 2. Nadja Kamerová (Švaj.) +0,68 s, 3. Lara Gutová (Švaj.) +0,80, 4. Elisabeth Görglová (Rak.) +0,96, 5. Ingrid Jacquemodová (Fr.) a Johanna Schnarfová (Tal.) obe +1,19, 7. Anna Fenningerová (Rak.) +1:40, 8. Julia Mancusová (USA) +1:57, 9. Anja Pärsonová (Švéd.) +1,66, 10. Verena Stufferová (Tal.) +1,67.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vonnová vyhrala suverénne zjazd vo Val d´Isere