Nedovolil mu vyzvať šampióna. Cejudo: Dana White má strach

Henry Cejudo.
Henry Cejudo. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|15. jan 2022 o 10:03 (aktualizované 15. jan 2022 o 10:07)

Prezident UFC má na krku ďalší spor.

LAS VEGAS. Je to len pár dní, čo bolo oznámené zrušenie hlavného zápasu marcového turnaja UFC 273. Pôvodný zámer zabojovať o trón perovej váhy prekazilo hviezdnemu Maxovi Hollowayovi zranenie.

Otázkou ostávalo, kto bude tým vyvoleným, kto si v súčasnej chvíli zaslúži naskočiť za Hollowaya ako náhrada a vyzvať tak šampióna Alexandra Volkanovskiho.

Len čo bolo zranenie rodáka z Havaja oznámené, o stret s kráľom divízie do 66 kilogramov bol veľký záujem.

Svoje ambicíe dalo verejne najavo viacero elitných bojovníkov: Yair Rodriguez, Chan Sung Jung a Josh Emmett, Henry Cejudo a Giga Chikadze.

Volkanovski dal prednosť Kórejčanovi Sung Jungovi, štvrtému bojovníkovi rebríčka perovej divízie UFC.

To sa nepáčilo bývalému kráľovi mušej a bantamovej váhy Henrymu Cejudovi, ktorý si vlastnú nespokojnosť s výberom ventiloval na sociálnych sieťach.

Nechcel, aby zabojoval o ďalší titul

Pre britskú stanicu BT Sport sa najnovšie k celej situácii vyjadril prezident UFC Dana White.

Hlavný zástupca americkej organizácie zmiešaných bojových umení vysvetlil, prečo v danej chvíli možnosť súboja Cejuda a Volkanovskeho neprichádzala do úvahy.

„Cejudo bol ešte donedávna v športovom dôchodku. Ako dlho bol mimo? Teraz si myslí, že príde a bude bojovať s Volkanovskim?

Máte bojovníkov ako Zombie (Chan Sung Jung), Josh Emmett a Giga (Chikadze) - chlapov, ktorí zápasia trikrát ročne a pracujú na tom, aby sa dostali nahor. Na mieste Cejuda ukončiť kariéru a myslieť si, že môže naskočiť do divízie a vyzvať šampióna je prinajmenšom naivné. Takto to nefunguje,“ prezradil dlhoročný prezident UFC.

S reakciou na slová Whitea sa Cejudo nezdržoval. V podcaste The Triple C and Schmo Show uviedol, že by sa rád výhrou zapísal do histórie.

„Nechajme moju osobnosť, výstrelky a trashtalk stranou. Som v prvom rade športovec. Bol by som prvým šampiónom troch rozličných váhových kategórií. Podľa mňa to je dosiahnuteľné. Alexander Volkanovski ma vôbec nedesí.

Len čo som videl, čo sa stalo s Maxom Hollowayom, kontaktoval som Ali (Abdelaziza, svojho manažéra, pozn. red.) a povedal som mu, aby mi dohodol zápas,“ povedal zlatý olympionik vo voľnom zápasení z Pekingu 2008.

Bolo by to iné, ako v prípade legendy UFC

Cejudo spomenul aj to, prečo je tým pravým vyzývateľom o opasok váhy do 66 kilogramov. 34-ročný zápasník odmieta, že by po zisku titulu po vzore legendárneho Georgesa St. Pierra vzápätí ukončil kariéru.

Mám za sebou úspechy. Zaslúžim si to. Nie je to ako v prípade Georgesa St. Pierra, ktorý hneď ako získal titul, zdrhol. Je to odlišné, pretože ja tam chcem ísť a obhájiť všetky moje opasky do tej doby, ako sa to bude dať.

Je to asi len o tom, že Dana White neverí vlastným zápasníkom. Ak by to tak bolo, tak by mi dovolil s ním zápasiť. Dana White má strach. UFC to nechce,“ zakončil zápasník s profesionálnou bilanciou v MMA šesťnástich výhier a dvoch porážok.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nedovolil mu vyzvať šampióna. Cejudo: Dana White má strach