Michalovič obhájil víťazstvo, na ženský trón sa vracia Radosová

Slovenská volejbalistka Nikola Radosová.
Slovenská volejbalistka Nikola Radosová. (Autor: TASR)
TASR|8. jún 2021 o 11:31

Prijatie nových členov do Siene slávy odložili.

BRATISLAVA. Víťazmi hlavnej kategórie ankety Volejbalista roka 2020 sa stali Nikola Radosová a Peter Michalovič, obaja získali toto ocenenie po druhý raz. 

Smečiarka Radosová sa vrátila na ženský trón po dvoch rokoch (2018), univerzál Michalovič obhájil vlaňajšie prvenstvo.

O výsledkoch 27. ročníka ankety Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) rozhodli hlasy trénerov, funkcionárov a novinárov.

Sieň slávy sa nerozšírila 

Keďže vlani sa slávnostné vyhlásenie výsledkov nemohlo uskutočniť, ocenenia si prevzali aj prítomní laureáti za rok 2019. Gratulovala im aj prvá viceprezidentka SVF Adriána Marčeková.

"Všetkým chcem srdečne pogratulovať k úspechom a poďakovať za to, že robia dobré meno nášmu volejbalu. Verím, že budúci rok sa budeme môcť stretnúť vo väčšom počte a oceňovanie najlepších bude opäť spoločenskou udalosťou.

Prijatie nových členov do Siene slávy sme nateraz odložili, práve preto, aby sme ich mohli uviesť medzi legendy tak, ako si to zaslúžia," povedala Marčeková.

Radosová: Je to motivácia do ďalšej práce

Opora reprezentačného tímu Radosová prevzala žezlo od Márie Žernovič. Dvadsaťdeväťročná smečiarka v hlasovaní tesne zdolala reprezentačné spoluhráčky nahrávačku Barboru Kosekovú a smečiarku Žernovič.

"Víťazstvo v ankete ma veľmi potešilo, byť ocenená za tvrdú celoročnú prácu je výborný pocit a zadosťučinenie a tiež motivácia do ďalšej práce," povedala. 

Nikola Radosová.
Nikola Radosová. (Autor: TASR)

Reprezentačný univerzál Michalovič triumfoval v ankete s výrazným náskokom pred univerzálom Filipom Gavendom a blokárom Petrom Ondrovičom.

Obhájil tak prvenstvo, čo sa v minulosti podarilo Richardovi Nemcovi, Andrejovi Kravárikovi, Františkovi Ogurčákovi, Michalovi Masnému a Emanuelovi Kohútovi.

"Je to pre mňa veľmi prestížne ocenenie, veľmi si to cením. Chcel by som sa poďakovať všetkým ľuďom, ktorí mi dali hlas, budem sa snažiť odvďačiť čo najlepšími výkonmi v reprezentácii," povedal 31-ročný rodák z Malaciek.

Skvelá séria Mokrého 

V kategórii kolektívov triumfovali víťazi Superfinále Slovenského pohára - ženy Strabagu VC Bilíkova Pezinok a tretíkrát po sebe muži VK OSMOS Prievidza.

Najlepšími trénermi sa stali kormidelníčka Strabagu Eva Koseková a kouč VK MIRAD UNIPO Prešov a slovenskej mužskej reprezentácie Marek Kardoš.

Medzi plážovými volejbalistami získali ocenenie úradujúci majstri Slovenska Jana Šimanicová s Barborou Tokošovou a Marek Ludha s Ľubošom Nemcom, ktorý triumfoval v treťom ročníku ankety za sebou.

Rozhodcom roka sa deviatykrát v sérii stal Juraj Mokrý, medzi juniormi obhájili cenu blokári Tereza Hrušecká zo Strabagu a Michal Zeman z TJ Spartak Myjava

Anketa SVF Volejbalista roka 2020


Muži: 1. Peter Michalovič (Nantes/Fr.) 159 bodov, 2. Filip Gavenda (Teruel/Šp.) 117, 3. Peter Ondrovič (České Budějovice/ČR) 97.

Ženy: 1. Nikola Radosová (Drážďany/Nem., Níreďháza/Maď.) 163 bodov, 2. Barbora Koseková (Níreďháza/Maď., Trentino/Tal., Békešská Čaba/Maď.) 155, 3. Mária Žernovič (Vasas Budapešť/Maď.) 153

Tréner roka - mužská zložka: 1. Marek Kardoš 72 bodov, 2. Rostislav Chudík 35, 3. Martin Pipa 30

Tréner roka - ženská zložka: 1. Eva Koseková 61 bodov, 2. Michal Matušov 45, 3. Marek Maličký 26

Mužský tím roka: 1. VK OSMOS Prievidza 82 bodov, 2. VK KDS-Šport Košice 39, 3. Rieker UJS Komárno 36

Ženský tím roka: 1. Strabag VC Bilíkova Pezinok 82 bodov, 2. Slávia EU Bratislava 52, 3. reprezentácia SR do 17 rokov 47

Rozhodca roka: 1. Juraj Mokrý 55 bodov, 2. Miroslav Sarka 14, 3. Filip Moravčík a Igor Porvazník po 9

Mužská dvojica v plážovom volejbale: Marek Ludha, Ľuboš Nemec

Ženská dvojica v plážovom volejbale: Jana Šimanicová, Barbora Tokošová

Junior roka: Michal Zeman

Juniorka roka: Tereza Hrušecká

Ceny fanúšikov: Filip Gavenda a Nikola Radosová 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Michalovič obhájil víťazstvo, na ženský trón sa vracia Radosová