Cieľ je postaviť najsilnejší tím. Slovenky chcú v európskej súťaži uspieť

Volejbalistky Slovenska
Volejbalistky Slovenska (Autor: Eurovolley2023)
TASR|13. mar 2024 o 10:23

Slovenské volejbalistky sa predstavia v Zlatej Európskej lige.

BRATISLAVA. Slovenské volejbalové reprezentantky čaká "skrátená" sezóna, počas ktorej sa predstavia len v Zlatej Európskej lige.

Dôvodom je, že prvýkrát v histórii postúpili priamo na ME 2026 vďaka 10. miestu na minuloročnom kontinentálnom šampionáte.

Tréner Michal Mašek však uviedol, že chcú postaviť najsilnejší možný tím a zvládnuť súťaž čo najlepšie.

Zraz majú slovenské reprezentantky stanovený na 3. mája. "Prebehli rozhovory s hráčkami a chceme postaviť čo najsilnejší tím. Sezóna bude krátka a máme len jeden vrchol. Bude to intenzívne, ale chceme dať do toho všetko a Zlatú Európsku ligu zvládnuť čo najlepšie.

Hráčky a vývoj ich sérií v play off sledujeme. Určite chceme zložiť družstvo, ktoré bude čo najkvalitnejšie," povedal kormidelník Mašek podľa oficiálnej webstránky Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Súťaž sa bude premiérovo hrať formou troch turnajov a štartovať bude podujatím v Chorvátsku 17. mája. Slovenky v Osijeku nastúpia proti Azerbajdžanu a domácemu Chorvátsku.

O týždeň na to sa predstavia v Rakúsku. Tam si okrem Rakúšaniek zahrajú aj s Ukrajinou. Posledný turnaj (od 31. mája do 2. júna) odohrajú v domácom prostredí.

V Národnom basketbalovom centre (NBC) v Bratislave ich preveria Švédky a Slovinky. Finálový turnaj ZEL bude organizovať Česko.

Michal Mašek.
Michal Mašek. (Autor: TASR)

V prípade, že české reprezentantky obsadia v konečnej tabuľke všetkých tímov nižšiu ako štvrtú priečku, na záverečnom turnaji nahradia štvrtý umiestnený tím.V širšom kádri figurujú takmer všetky hráčky, ktoré štartovali aj na minuloročných ME.

"Väčšina dievčat odpovedala na pozvánku kladne. Povedali, že sa tešia a to ma teší," pokračoval kouč. Michaela Abrhámová ukončila aktívnu kariéru, Lenka Ovečková ukončila reprezentačnú a voľno pre svadbu si vzala Nina Herelová.

Slovenky sa v úvode mája premiérovo stretnú v modernom športovom komplexe x-bionic sphere v Šamoríne.

"Príprava bude krátka. Čas na pilovanie techniky nebude. Veľmi sa teším na nový formát Zlatej Európskej ligy, kde nás čakajú tri turnaje a vždy si zahráme s inými súpermi. Má to väčší zmysel ako cestovať za rovnakými tímami. Čaká nás šesť rôznych družstiev a to je výborné.

Budeme mať priestor aj na to, aby sme do kádra zapracovali niektorú z mladých hráčok. Musíme myslieť aj na budúcnosť," konštatoval Mašek, ktorý od budúcej sezóny povedie v najvyššej poľskej súťaži jedno z najkvalitnejších družstiev v lige z Rzeszówa.

Širšia nominácia volejbalistiek Slovenska na Zlatú Európsku ligu 2024

nahrávačky: Barbora Koseková (Rapid Bukurešť/Rum.), Lucia Sedláčková (Volley project UKF Nitra), Anna Kohútová (VKP Bratislava)

smečiarky: Karin Palgutová (Levallois Paris St. Cloud/Fr.), Mária Žernovič (Sm'aesch Pfeffingen/Švaj.), Karolína Fričová (Vasas Budapešť/Maď.), Zuzana Šepeľová (Capital at Work BÁO Tchalou Volley/Bel.), Nikola Radosová (CSO Voluntari 2005/Rum.), Lucia Herdová (Dukla Liberec/ČR), Deana Valentová (Projekt RD SVF/Volley project UKF Nitra), Simona Jelínková (VK KP Brno/ČR)

univerzálky: Karin Šunderlíková (VK Prostějov/ČR), Diana Návratová, Zuzana Písečná (obe VKP Bratislava), Michaela Jančová (Hit UCM Trnava)

blokárky: Katarína Körmendyová, Tereza Hrušecká (obe VK KP Brno/ČR), Ema Smiešková (VKP Bratislava), Nina Boledovičová (Florida Southwestern College/USA), Barbora Truchlá (Projekt RD SVF/Hit UCM Trnava)

liberky: Michaela Pállová (VK Prostějov/ČR), Skarleta Jančová (CSM Constanta/Rum.), Ema Magdinová (Slávia Kooperativa EUBA), Zuzana Justhová (Volley project UKF Nitra)

Realizačný tím: Michal Mašek (hlavný tréner), Bartlomiej Bartodziejski, Michal Matušov (asistenti trénera), Ján Uhlárik (tímový manažér), Daniel Bruch (scout), fyzioterapeut a kondičný tréner sú v riešení

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Cieľ je postaviť najsilnejší tím. Slovenky chcú v európskej súťaži uspieť