Slováci si môžu zaistiť postup na ME. Hráči sa na kľúčový duel tešia

Radosť slovenských volejbalistov Petra Ondroviča (vľavo) a Petra Porubského.
Radosť slovenských volejbalistov Petra Ondroviča (vľavo) a Petra Porubského. (Autor: TASR/DUNA/MTI)
SITA|17. aug 2022 o 10:10

V Nitre vyzvú reprezentantov Španielska.

BRATISLAVA. Slovenskí volejbaloví reprezentanti si môžu v stredu vybojovať priamy postup na budúcoročné majstrovstvá Európy.

Ak v Nitre zdolajú Španielov 3:0 alebo 3:1 na sety, dostanú sa pred nich na čelo F-skupiny. Slováci sú po štyroch zápasoch kvalifikácie na druhom mieste v tabuľke s deviatimi bodmi, vedúci Španieli ich majú jedenásť.

Po stredajšom piatom dueli (18.00 h) uzavrú kvalifikáciu sobotňajším stretnutím v Tbilisi proti domácim Gruzíncom (19.00 h).

Slovenskí volejbalisti sa so Španielmi stretli v ich druhom kvalifikačnom zápase, 7. augusta prehrali v Terueli po jednoznačnom priebehu 0:3.

"Pred zápasom sa cítime fajn. Je dobré, že vývoj skupiny dopadol tak, že sa o priamom postupujúcom bude rozhodovať v stredu.

Španielov si musíme dobre rozobrať, pripraviť sa na nich. Veríme, že nás príde v ceste za víťazstvom povzbudiť plná hala," uviedol pre SVF univerzál Peter Michalovič, ktorý je s 54 bodmi najproduktívnejší hráč kvalifikácie.

"Najdôležitejšie bude zvládnuť servis a prihrávku. Verím, že sa Španielom nebude dariť tak ako v domácom zápase. Musíme hlavne zlepšiť útok po horšej prihrávke. Dvojzápas s Maďarmi bol dôležitý z pohľadu šiestich bodov.

Proti Španielom chceme získať plný počet, ktorý nám zaručí prvé miesto v skupine. Ja osobne sa veľmi teším. Zápasy, v ktorých ide o všetko, mám rád. Dúfam, že všetci, vrátane mňa, podáme dobrý výkon," doplnil Michalovič.

Teší sa aj blokár Peter Ondrovič, ktorý odohral za Slovensko už 106 zápasov:

"Necítim nervozitu. Absolvoval som už viacero kvalifikácií, takže ani takýto ťažký duel, aký nás čaká proti Španielom, ma nejako nevyvádza z koncentrácie.

Zápasy s Maďarskom ukázali, že pokiaľ pristupujeme k zápasu zodpovedne a koncentrovane, tak vieme súperovi ublížiť aj na servise či v iných činnostiach.

Na stretnutie so Španielskom sa veľmi teším. Verím, že v Nitre bude plná hala, ktorá nás poženie za postupom."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slováci si môžu zaistiť postup na ME. Hráči sa na kľúčový duel tešia