Hladká prehra po vlažnom výkone. Je to pre nás poučenie, vraví tréner Sloveniek

Tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie žien Michal Mašek na ME 2023.
Tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie žien Michal Mašek na ME 2023. (Autor: TASR)
TASR|20. máj 2024 o 08:35

Proti Chorvátkam nezískali ani jeden set.

Zlatá Európska liga

Chorvátsko - Slovensko 3:0 (21, 17, 21)

Rozhodovali: Boulanger (Fr.) a Bardič (Chor.), 300 divákov.

Zostava a body SR: Kohútová 4, Šepeľová 10, Körmendyová 2, Šunderlíková 8, Palgutová 9, Tereza Hrušecká 6, liberky Magdinová a S. Jančová (Jelínková 1, Herdová 2, Sedláčková 0, K. Fričová 2).

OSIJEK. Slovenské volejbalistky prehrali v druhom zápase na turnaji Zlatej Európskej ligy v chorvátskom Osijeku s domácou reprezentáciou 0:3 na sety.

"Žiaľ, v zápase proti Chorvátkam sa nám nepodarilo nadviazať na výkon zo stretnutia proti Azerbajdžanu (3:1). Chorvátky mali vysoké a skúsené družstvo. Mali sme problém v útoku, ale aj pri nahrávke. Z našej strany to bol vlažný výkon, lebo sme sa netlačili do siete a mali sme problém v medzihre.

Nevyužívali sme situácie, ktoré sme mali napozerané na videu a neriešili sme ich najlepšie. Domáce hráčky vyhrali zaslúžene. My sme nereagovali pod tlakom tak, ako sme si priali. Je to pre nás poučenie.

Vieme, že musíme zbierať skúsenosti práve z takýchto duelov. Dokázali útočiť z každej zóny a byť efektívne. Je to za nami, teraz sa pripravíme čo najlepšie na Rakúsko a Ukrajinu," povedal tréner Michal Mašek.

Ďalšie hlasy po zápase

/zdroj: www.svf.sk/

Anna Kohútová, nahrávačka Slovenska: "Tým, že majú Chorvátky dobré blokárky a hrajú cez ne veľa lôpt, sme vedeli, že musíme na ne dobre podávať. Kým sme tlačili servis, tak sme sa s nimi držali, akonáhle sme povolili, mali sme problémy a pre nás je poučenie, že ak chceme držať s takýmto družstvom krok, nesmieme poľaviť."

Karin Palgutová, smečiarka Slovenska: "Pokiaľ sme hrali agresívne, držali sme s Chorvátkami krok. Keď sme poľavili, odskočili nám. Majú veľmi dobré blokárky a ukázali svoju kvalitu. Pre obranu ťažká hra. Zatlačili nás servisom a aj nás ´čítali´ a bolo to pre nás komplikovanejšie. Pripravujeme sa na ďalší turnaj."

Tabuľka Zlatej Európskej ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Hladká prehra po vlažnom výkone. Je to pre nás poučenie, vraví tréner Sloveniek