Tréner ostal na hoteli, obhajca titulu zvládol prvý krok. Eufórii neprepadá

Radosť volejbalistov Komárna.
Radosť volejbalistov Komárna. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|16. apr 2022 o 21:28 (aktualizované 16. apr 2022 o 22:24)

Komárno sa dá zdolať, tvrdia Prešovčania.

VK MIRAD UNIPO Prešov - Rieker UJS Komárno 1:3 (-11, 23, -14, -21)

Prešov: Porubský 1, Sopko st. 12, Mikovčík 3, Kozák 9, Smolej 10, Jendrejčák 4, libero Lampart (Ščerba 12, Rzyman, Goč)

Komárno: Ogurčák 16, Kašper 8, Mlynarčík 18, Kubš 17, Kohút 9, Kasperkevič 3, libero Turis (Százvai, Forró)

Stav série: 0:1, zápas trval 101 minút.

Rozhodovali: Porvazník, Höger

PREŠOV. Vo finále volejbalovej extraligy mužov na seba narazili dva najlepšie tímy základnej časti, Prešov a Komárno.

Do sobotňajšieho úvodného zápasu série hranej na štyri víťazstvá vstúpili lepšie obhajcovia trofeje z Komárna. Prvý set mali na východe Slovenska od úvodu jasne v rukách a vyhrali ho 25:11.

Aj do druhého setu lepšie vstúpili hostia z Komárna, ale Prešovčania postupne vyrovnali hru a štvorbodovou šnúrou pri podaní Martina Sopka st. súperovi odskočili na 21:16. Set dotiahli do víťazného konca (25:23) a vyrovnali stav.

V treťom sete sa opakovala situácia z úvodného dejstva. Hráči Komárna postupne zvyšovali svoj náskok a triumfovali 25:14.

Hoci Prešovčania vstúpili do štvrtého setu lepšie, ich súper postupne prebral opraty do svojich rúk. Komárno prvýkrát viedlo po úspešnom bloku Kašpera 11:10. Rozhodujúci trhák predviedli hostia od stavu 16:16 a po úspešnom útoku Mlynarčíka premenili svoj druhý mečbal.

Druhý zápas finálovej série je na programe v nedeľu, opäť v Prešove. Hrá sa od 16.00 hod.

Hlasy po zápase

Erik Digaňa, tréner Prešova: „Víťaz série musí získať štyri body, my máme stále nulu. V ďalších zápasoch sa budeme snažiť naštartovať a získať štyri víťazstvá potrebné na titul.

Absencie Lamanca a taktiež Ščerbu v prvom sete sú veľké, sme jediný tím, ktorý dokáže bojovať s Komárnom o titul aj so zraneniami. Uvidíme ako na tom bude Mikovčík, máme však ďalších blokárov.

Dnes to bolo nemastné-neslané, ale verím, že z niektorých chlapcov opadne tréma a zajtra ukážeme našu hru. Ak do toho dáme viac srdiečka, Komárno sa dá zdolať.“

Róbert Mihalička, manažér Komárna: „Tréner Chochoľak sa od včera boril s vysokými horúčkami. Vyzerá to uňho na zápal priedušiek, našťastie to nie je covid. Je s nami v Prešove, ale nechceli sme riskovať, preto radšej ostal na hoteli.

Máme za sebou prvý zápas, pričom séria bude asi dlhá, pretože súper je kvalitný a na domácej palubovke veľmi nebezpečný. Museli sme byť koncentrovaní, prvý set nám výborne vyšiel.

Po druhom sme sa spamätali a sústredenou hrou sme to dokázali dotiahnuť do víťazného konca. Po výhre sa nezvykne meniť víťazná zostava a ani taktika, budeme sa toho držať.“

František Ogurčák, kapitán Komárna: „Bol to z našej strany veľmi dobrý kolektívny výkon. Cítili sme, že sme dnes lepší ako Prešov, ale zajtra je nový deň a môže sa to zmeniť.

V druhom sete sme neustáli súperov servis, v ostatných sme si poradili s ťažkými loptami a to rozhodlo. Prešovčania museli viac riskovať a prišli z ich strany ďalšie chyby. Máme za sebou prvý zo štyroch krokov, žiadnej eufórii zatiaľ neprepadáme.


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Tréner ostal na hoteli, obhajca titulu zvládol prvý krok. Eufórii neprepadá