Voeckler si nemyslí, že má šancu vyhrať Tour de France

Thomas Voeckler
Thomas Voeckler (Autor: SITA/AP)
SITA|18. júl 2011 o 10:21

Francúz Thomas Voeckler neverí, že žlté tričko lídra cyklistickej Tour de France dovezie v nedeľu 24. júla až na parížske Elyzejské polia.

MONTPELLIER. Cyklista tímu Europcar ubránil cenný dres v Pyrenejach a v utorok ho privezie do Álp. Podľa Lancea Armstronga a Laurenta Jalaberta má Voeckler šancu na celkové prvenstvo na 98. ročníku. Samotný pretekár však ostáva pragmatický.

"Je to veľmi pekné počúvať, ale ani na sekundu som neuveril, že by som mohol vyhrať Tour. Myslím si, že moje šance na celkový úspech sú nulové,“ povedal podľa cyclingnews.com v Montpellieri Voeckler. "V sobotu som sa snažil len držať favoritov a budem rád, ak ich budem nasledovať aj v ďalšej horskej etape. Nemyslím si však, že moja výkonnosť je taká, aby som neustále jazdil na ich úrovni. Sobota bola trocha nezvyčajná. Mám pred sebou ďalšiu motiváciu, ale zároveň viem, že Alpy sú o niečom inom.“

Voeckler sa v ďalšom priebehu Tour de France bude snažiť len odviesť čo najlepšiu prácu a podať čo najlepší výkon. "Neprišiel som na preteky, aby som ich vyhral celkovo. Toto nie je mojím cieľom. Nemám absolútne šancu vyhrať,“ doplnil Voeckler. Naposledy Francúz Tour de France vyhral v roku 1985, keď sa to podarilo Bernardovi Hinaultovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Voeckler si nemyslí, že má šancu vyhrať Tour de France