Slováci v C1 nezaváhali, do semifinále postúpilo všetkých šesť lodí

Alexander Slafkovský.
Alexander Slafkovský. (Autor: TASR)
TASR|30. jún 2023 o 12:09

Semifinále a finále je na programe v nedeľu.

KRAKOV. Všetkých šesť slovenských lodí sa prebojovalo do semifinále C1 na III. európskych hrách v Krakove.

Spomedzi trojice kanoistov si už v prvom kole kvalifikácie zaistili postup Alexander Slafkovský a Marko Mirgorodský, v opravnej jazde následne uspel aj Matej Beňuš.

Medzi ženami sa do semifinále kvalifikovali priamo z úvodnej jazdy všetky tri Slovenky Zuzana Paňková, Soňa Stanovská a Emanuela Luknárová.

Slafkovský dosiahol v kvalifikácii čas 93,66 s a postúpil čistou jazdou z 12. miesta. Nasledoval ho Mirgorodský, ktorý bol s jednou chybou pätnásty (94,34).

Najlepší výkon v prvých jazdách predviedol Nemec Franz Anton (90,93).

Beňuš sa po dvoch ťukoch nezmestil do postupovej dvadsiatky 1. kola, keď sa časom 97,69 s zaradil na 26. pozíciu, v druhom kvalifikačnom kole však už nezaváhal a vybojoval si postup treťou najlepšou jazdou (93,99).

Paňková postúpila do semifinále šiestym najlepším výkonom v 1. kole, keď s jednou chybou na desiatej bránke zaznamenala čas 105,58.

V prvej kvalifikačnej jazde uspeli aj Stanovská, ktorá bola desiata (107,12), a Luknárová vďaka devätnástemu času (111,11). Najrýchlejšiu jazdu predviedla Nemka Elena Liliková (102,06).

Podujatie je pre vodných slalomárov zároveň aj majstrovstvami Európy. Semifinále a finále C1 mužov i žien je na programe v nedeľu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slováci v C1 nezaváhali, do semifinále postúpilo všetkých šesť lodí