Do semifinále postúpili Paňková a Halčin, v akcii budú aj Martikán či Beňuš

Zuzana Paňková.
Zuzana Paňková. (Autor: TASR/DPA)
SITA|2. sep 2022 o 13:25

Popoludní čakajú kvalifikačné jazdy aj kanoistov a kanoistky.

BRATISLAVA. Iba dve z poltucta slovenských lodí sa v piatok prebojovali z kvalifikácie do sobotňajších semifinále súťaží kajakárov na pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v španielskom Seu d'Urgell.

Medzi ženami sa to podarilo Zuzane Paňkovej, medzi mužmi Martinovi Halčinovi. Mimo hry zostali Eliška Mintálová, Simona Glejteková, Ondrej Macúš aj Adam Gonšenica.

Medzi kajakárkami sa Paňková vyhla oprave, v prvej kvalifikačnej jazde skončila devätnásta.

Za najrýchlejšou Jessicou Foxovou z Austrálie zaostala o 6,28 sekundy. Glejteková bola v piatej a Mintálová až v šiestej desiatke, podľa predstáv im nevyšla ani druhá časť kvalifikácie.

Mintálovú v nej od postupu delilo 1,53 sekundy a obsadila 13. priečku, Glejtekovú klasifikovali na 28. pozícii.

Medzi kajakármi bol v prvej kvalifikácii najlepší zo Slovákov Adam Gonšenica na 38. stupienku, Ondrej Macúš obsadil 45. a Martin Halčin 61. post.

Do semifinále odtiaľ postupovala najlepšia tridsiatka. V oprave finišoval Halčin desiaty, pred nepostupovou jedenástou pozíciou mal náskok 13 stotín sekundy. Ondrej Macúš skončil devätnásty a Adam Gonšenica dvadsiaty.

Popoludní od 14.15 h čakajú kvalifikačné jazdy aj kanoistov a kanoistky. Medzi ženami o postup zabojujú Zuzana Paňková, Emanuela Luknárová a Soňa Stanovská, medzi mužmi Michal Martikán, Matej Beňuš a Marko Mirgorodský.

V sobotu sú v Seu na programe semifinálové a finálové jazdy kajakárov a kajakárok aj kvalifikácia extrémneho slalomu, v nedeľu o pódium zabojujú kanoisti aj kanoistky a uskutočnia sa aj vyraďovacie boje v extrémnom slalome.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Do semifinále postúpili Paňková a Halčin, v akcii budú aj Martikán či Beňuš