Halčin sa už tešil z postupu do finále, ale obrala ho oň dodatočná diskvalifikácia

Martin Halčin.
Martin Halčin. (Autor: TASR)
SITA|4. jún 2023 o 14:42

Halčin v semifinále doplatil na chybu na bránke číslo štyri.

BRATISLAVA. Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Martin Halčin bol blízko k účasti v nedeľňajšom finále kajak krosu na pretekoch Svetového pohára v nemeckom Augsburgu.

V druhom semifinále si síce vyjazdil postupovú druhú priečku, no následná diskvalifikácie ho obrala o postup do finále tejto novej olympijskej disciplíny. V Augsburgu napokon triumfoval Francúz Benjamin Renia.

Halčin v semifinále doplatil na chybu na bránke číslo štyri.

„Keď som došiel do cieľa, svietilo tam Q, že idem ďalej. Trošku som však šípil, že by to nemuselo po postupe dopadnúť dobre. Dotkol som sa lakťom valca, a bolo to vyhodnotené ako nesprávny prejazd,“ povedal Halčin pri mikrofóne JOJ Šport.

Napriek tomu bol spokojný s účinkovaním v tejto disciplíne, ktorú naposledy jazdil vlani na rovnakom mieste.

„Je to super šanca. Vyzerá to tak, že sa to ľuďom páči, takže sa tomu budeme venovať ďalej,“ dodal.

V ženskej kategórii postúpili do štvrťfinále obe slovenské reprezentantky - Eliška Mintálová a Zuzana Paňková.

Napokon bola táto fáza pre nich konečnou. Obe Slovenky sa predstavili v druhej štvrťfinálovej jazde, z ktorej išli ďalej ich súperky.

„Keď sme zistili, že ideme spolu, nebolo to nič príjemné. Nechcete predsa zraniť pretekárku z rovnakej krajiny. Vyhýbali sme sa jedna druhej čo najviac. Už na štarte nás 'zavreli' ďalšie dve baby a ťažko sa nám pádlovalo.

Následne nás vytlačili z bránky a potom som neprešla druhú protivodnú bránku. Každopádne, musíme niekde naberať skúsenosti. Nemáme túto disciplínu kde jazdiť, aspoň takto sa ju môžeme naučiť,“ podotkla Mintálová, ktorá je spokojná so svojím účinkovaním v Nemecku.

„Vždy to môže byť lepšie. Viem, kde mám rezervy. Budem na nich pracovať, aby som bola pripravená na druhú polovicu sezóny,“ dodala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Halčin sa už tešil z postupu do finále, ale obrala ho oň dodatočná diskvalifikácia