Vo Vancouvri vyvesia Bureho dres

(Autor: SITA/AP)
SITA|24. júl 2013 o 10:49

V minulosti obávaného topkanoniera zámorskej hokejovej NHL Pavla Bureho si klub Vancouver Canucks uctí vyradením "desiatky" z kolekcie dresov.

VANCOUVER. V minulosti obávaného topkanoniera zámorskej hokejovej NHL Pavla Bureho si klub Vancouver Canucks uctí vyradením "desiatky" z kolekcie dresov a vyvesením vlajky po strechu haly Rogers Arena. Člen Siene slávy IIHF aj Siene slávy NHL absolvoval v organizácii "kosatiek" svojich prvých sedem sezón v kanadsko-americkej profilige v rokoch 1991 až 1998.

V súčasnosti 42-ročný Moskovčan sa v klube Vancouver Canucks stane len štvrtým hráčom, ktorého číslo vyradia z používania. Ocitne sa v spoločnosti Stana Smyla, Trevora Lindena a Markusa Näslunda.

"Je to pre mňa obrovská pocta. Som veľmi pyšný a šťastný. Sú to krásne spomienky na časy minulé, keď sa ocitnem v spoločnosti týchto vynikajúcich chlapcov," povedal v utorok Pavel Bure, ktorý za Canucks odohral 428 duelov s bilanciou 254 gólov a 224 asistencií. Stále je držiteľom klubového rekordu v produktivite v nováčikovskej sezóne, keď v ročníku 1991/1992 v 65 dueloch nazbieral 60 kanadských bodov (34+26).

Naďalej vedie aj historickú tabuľku hráčov Canucks v počte presných zásahov v oslabení (24). V klubovom hodnotení je medzi najlepšou päticou vo víťazných góloch (32), celkovom počte presných zásahov (254) a hetrikov (9). Navyše sa s Lindenom delí o maximum Canucks v počte gólov v play-off, zaznamenal ich 34 v šesťdesiatich zápasoch.

Správu priniesol portál TSN.ca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vo Vancouvri vyvesia Bureho dres