Vo finále Fed Cupu nehrala. Šafářová má zápal šliach na ruke

Lucie Šafářová (vpravo) povzbudzovala svoje spoluhráčky počas celého finále Pohára federácie iba z lavičky.
Lucie Šafářová (vpravo) povzbudzovala svoje spoluhráčky počas celého finále Pohára federácie iba z lavičky. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. nov 2015 o 17:47

Pretrpela som si to na lavičke, priznala po finále Pohára federácie Češka Lucie Šafářová. Proti Ruskám napokon na kurt pre zranenie nenastúpila.

PRAHA. Zápal šliach zápästia dominantnej ľavej ruky - taká bola diagnóza, pre ktorú Lucie Šafářová nestála za domáce na kurte počas víkendového pražského stretnutia Česko - Rusko (3:2) vo finále Pohára federácie 2015 tenisových reprezentačných družstiev žien.

Indispozíciu konkretizovala až po štvrtom finálovom triumfe Češiek za ostatných päť sezón. Na prvých troch sa v rokoch 2011, 2012 a 2014 podieľala aj na dvorci.

"Pretrpela som si to na lavičke. Bola som za baby strašne nervózna, ony však odohrali krásny víkend. Bol to nádherný zážitok," citoval finalistku tohtoročného Roland Garros napríklad web Tenis Portal.

lucie2_res.jpg

Lucie Šafářová napriek neúčasti na kurte zodvihla nad hlavu víťaznú trofej. FOTO - SITA/AP.

Druhou singlistkou tímu ČR sa stala Karolína Plíšková. Získala jeden bod vo dvojhre a spolu s Barborou Strýcovou uspela v rozhodujúcej štvorhre. Ďalší bod dodala Petra Kvitová.

"Zranenie sa vyvíjalo počas týždňa. Potom som, žiaľ, vôbec nemohla hrať," priznala deviatka singlového a štvorka deblového renkingu. V lete ju trápilo brušné svalstvo a neskôr si poležala v nemocnici s bakteriálnou infekciou.

Češky rozhodli o víťazstve až v záverečnej štvorhre.

Záverečná ceremónia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Vo finále Fed Cupu nehrala. Šafářová má zápal šliach na ruke