Vlhová bude pretekať v Kórei a v Nemecku, Velez-Zuzulová ukončí sezónu na Slovensku

Veronika Velez-Zuzulová (vľavo) a Petra Vlhová.
Veronika Velez-Zuzulová (vľavo) a Petra Vlhová. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
Sportnet|20. mar 2017 o 12:43

Mladšia zo slovenských lyžiarok chce zbierať FIS body.

BRATISLAVA. Sezónu ukončila životným výsledkom v obrovskom slalome. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila vo finálových pretekoch v Aspene siedma. Pritom po prvom kole bola až šestnásta.

"Urobila som najlepší výsledok v obráku a tento víkend bol úplne úžasný, spravila som výborné výsledky a ukončila som sezónu najlepšie, ako som mohla," povedala pre TASR.

Nedávno skončená sezóna bola pre Vlhovú životnou aj vďaka zisku striebornej medaily na majstrovstvách sveta v St. Moritzi. Získala ju v tímovej súťaži spolu s Veronikou Velez-Zuzulovou, Andreasom Žampom a Matejom Falatom.

Tréneri Vlhovej a Velez-Zuzulovej tak uvažujú nad olympijským Pjongčangom. "S Liviom Magonim (tréner Vlhovej - pozn.) sme sa bavili, že tímová súťaž sa začala vo svete brať, je to atraktívne pre divákov, ľudí bavia paralelné slalomy," priznal Timotej Zuzula, otec a tréner Veroniky Velez-Zuzulovej.

"Bolo by fajn, keby sme mali o rok opäť kvalitné družstvo na súboj o popredné priečky," dodal.

Vlhová už v pondelok zamierila do Denveru a nabrala kurz Kórejská republika. Zamierila do Jongpjongu, dejiska súťaží v točivých disciplínach na budúcoročných ZOH.

"Tam budem tri dni a chcem si vyskúšať pretekový kopec," referovala Vlhová, ktorá v olympijskom dejisku odjazdí dva slalomy FIS-kategórie. Nasledovať bude cesta do nemeckých Álp.

"V Garmisch-Partenkirchene chcem absolvovať zjazd, super-G i kombináciu ohľadom fisových bodov. Chcem tieto disciplíny jazdiť a vylepšiť si body aj s výhľadom olympiády, kde ak by som chcela ísť kombináciu, tak musím sa viac dostať do zjazdu. Ja tam nemám žiadne fis-body a neskôr už nebudem mať ani čas ani priestor na to."

V rámci medzinárodných majstrovstiev Nemecka si Vlhová môže v slalome odjazdiť dva tréningy i dve súťaže a potom aj troje pretekov v super-G, na záver kombináciu.

Veronika Velez-Zuzulová, ktorá jazdí už iba slalomy, sa na záver sezóny predstaví v sobotu na Štrbskom Plese v slalome na republikových majstrovstvách.

Veronika Velez-Zuzulová na fotografiách: fotogaléria

12.3.2018

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vlhová bude pretekať v Kórei a v Nemecku, Velez-Zuzulová ukončí sezónu na Slovensku