Vladimír Országh sa stal novým trénerom Litvínova

Oh My Hockey|14. apr 2020 o 17:12

HC VERVA Litvínov má nového kouča. Účastník českej extraligy zalovil v slovenských vodách a ulovil jedného z tunajších najlepších trénerov, Vladimíra Országha. Pre bývalého útočníka pôjde o prvý angažmán mimo Slovenska.

V poslednom ročníku mal 42-ročný rodák z Banskej Bystrice pauzu od ligového či reprezentačného trénovania. Skôr sa snažil zlepšiť, a to na rôznych stážach v Amerike. Je označovaný za jedného z najlepších slovenských trénerov či budúceho trénera reprezentácie. V Litvínove bude mať šancu ukázať, čo mu proces výučby v poslednom roku dal.

Országha si vyhliadol nový športový riaditeľ organizácie Pavel Hynek, ktorý do funkcie nastúpil iba pred týždňom. Ďalším kandidátom mal byť Jiří Kalous, avšak ten dá pravdepodobne prednosť inému pokračovaniu kariéry. Országh nahradí Vladimíra Kýhose.

"Som rád, že sa nám Vlada podarilo priviesť do Litvínova. Jeho trénerský vývoj sledujem už dlho, Vlado dokázal veľa slovenských aj zahraničných hráčov priviesť na vyššiu úroveň. Napriek svojmu mladému veku je dnes veľmi skúseným trénerom, ktorý má skúsenosti s medzinárodným hokejom z KHL aj reprezentácie. Verím, že posunie hokej v Litvínove vyššie," vyjadril sa pre klubový web Pavel Hynek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Vladimír Országh sa stal novým trénerom Litvínova