Víťazstvo sme zúfalo potrebovali, priznal tréner Chelsea Hiddink

Futbalisti Chelsea konečne predviedli výkon, aký sa od nich očakáva.
Futbalisti Chelsea konečne predviedli výkon, aký sa od nich očakáva. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. jan 2016 o 10:22

Po jeho príchode do Chelsea klub iba dvakrát remizoval. V nedeľňajšom súboji proti Crystal Palace sa Guus Hiddink tešil z prvého víťazstva.

LONDÝN. Futbalisti FC Chelsea sa po dvoch remízach dočkali prvého víťazstva pod trénerským vedením Guusa Hiddinka. Na ihrisku iného londýnskeho mužstva Crystal Palace uspeli po výsledku 3:0.

Tímu zo Stamford Bridge patrí štrnásta priečka. Crystal Palace je siedmy.

Hostia sa ujali vedenia v 29. minúte gólom Oscara. Ich náskok zdvojnásobil po hodine hry Willian a na rozdiel triedy upravil o šesť minút neskôr Diego Costa.

Španiel asistoval na gól niektorého zo spoluhráčov prvýkrát za ostatných dvadsať zápasov. Zaujímavosťou je tiež skutočnosť, že až sedem z ôsmich Willianových tohtosezónnych zásahov vo všetkých súťažiach padlo spoza šestnástky.

willian_res.jpg

Willian skóruje do siete Crystal Palace. FOTO - TASR/AP.

Úradujúci anglický šampión dosiahol v aktuálnej sezóne Premier League iba druhé víťazstvo na ihriskách súperov, prvé od 23. augusta 2015. Vtedy triumfoval na pôde West Bromwichu Albion (3:2). Potom u súpera len trikrát remizoval a až štyrikrát prehral.

Futbalisti Chelsea dosiahli najvyššiu ligovú výhru za obdobie takmer dvanásť mesiacov. Ešte 17. januára minulého roka zdolali Swansea City 5:0.

"Dosiahli sme presvedčivé víťazstvo, ktoré sme tak zúfalo potrebovali. Predošlé dve remízy ma trochu znepokojili," priznal pre BBC Sport Hiddink.

"Každý vie, že v našom tíme je veľa kvality. Šampióni majú niekedy tendenciu zaspať na vavrínoch. Pred nami je ešte dlhá cesta, matematicky však máme stále šancu umiestniť sa na priečkach, ktoré zaručujú miestenku v Lige majstrov."

Menej slávny londýnsky klub Crystal Palace je v tabuľke nečakane vysoko. Z ostatných siedmich domácich duelov však pretavil na trojbodový zisk iba dva.

"Nehrali sme v najsilnejšom zložení. Chýbalo nám niekoľko zranených hráčov. Nemohli sme ukázať našu typickú hru," konštatoval kouč Alan Pardew.

"V januári sa musíme poobzerať na trhu. Verím, že sa nám podarí získať nejakú dobrú posilu. Nevybojovali sme ani bod, ale svojím hráčom naďalej dôverujem. Som presvedčený, že máme na to, aby sme sa v lige umiestnili do desiatky."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Víťazstvo sme zúfalo potrebovali, priznal tréner Chelsea Hiddink