Rekordnú sériu ukončila hanebná prehra. Montreal dostal desať gólov

Lídra súťaže totálne ponížili hokejisti Columbusu Blue Jackets.
Lídra súťaže totálne ponížili hokejisti Columbusu Blue Jackets. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. nov 2016 o 06:21

Líder NHL bodoval vo všetkých predchádzajúcich desiatich stretnutiach. Na konte mal deväť víťazstiev.

BRATISLAVA. Mali najlepší štart do sezóny v klubovej histórii. Bodovali vo všetkých desiatich zápasoch nového ročníka. Vyhrali deväť z nich.

Nikdy predtým z prvých desiatich duelov nevyťažili devätnásť bodov.

Hokejisti Montrealu Canadiens premiérovo zaváhali až v jedenástom súboji. A zlyhali naozaj poriadne. Na ľade Columbusu Blue Jackets dostali desať gólov.

Prehrali 0:10.

"Inkasovali sme poriadny kopanec," priznal pre oficiálnu stránku súťaže nhl.com útočník Canadiens Brendan Callagher. "Už v minulom zápase to z našej strany nebolo ono, ale dostali sme sa z toho. Teraz sa nám to už nepodarilo."

Dostali už aj jedenásť

Blue Jackets dosiahli vôbec najvyššie víťazstvo vo svojej klubovej histórii. Nikdy predtým v jednom stretnutí NHL nestrelili toľko gólov.

Na druhej strane, Montreal prehral 0:10 štvrtý raz. V minulosti šesťkrát dostal až jedenásť gólov - naposledy 12. februára 1995. Teraz však vyrovnali najvyšší rozdiel v skóre, akým kedy v slávnej profilige prehrali.

Scott Hartnell z Columbusu sa dostáva k puku pred brankárom Alom Montoyom z Montrealu.
Scott Hartnell z Columbusu sa dostáva k puku pred brankárom Alom Montoyom z Montrealu. (Autor: SITA/AP)

"Takýto výsledok som už zažil z oboch strán. Nie je to nič iné než len čiarka do kolónky víťazstiev či prehier," krotil emócie tréner Columbusu John Tortorella.

Bodovali šestnásti

V bráne Canadiens dostal príležitosť Al Montoya. Careyho Pricea, s ktorým tím vyhral všetkých šesť zápasov, na ktoré nastúpil, nechal kouč oddychovať.

A Montoya si to musel do sýtosti vytrpieť. Stretnutie dochytal až do konca. V priemere inkasoval z každej štvrtej strely, kryl tridsať zo štyridsiatich pokusov súpera. Dosiahol len 75-percentnú úspešnosť zákrokov.

"Bolo to naozaj ťažké rozhodnutie, ktoré som však musel urobiť," vyhlásil tréner Michel Therrien. Pricea šetril na sobotňajší duel proti Philadelphii Flyers.

Až šestnásť hráčov Columbusu zaznamenalo v zápase aspoň jeden bod. Po dva góly strelili Nick Foligno, Josh Anderson (obaja aj plus jedna asistencia), Cam Atkinson a Scott Hartnell. Alexander Wennberg štyrikrát asistoval.

Daňo zdolal Tatara

Súboj Detroitu s Winnipegom bol aj duelom dvoch slovenských hokejových reprezentantov - Tomáša Tatara na domácej strane a Marka Daňa na strane hostí.

Spokojnejší bol napokon Daňo. Hoci Jets prehrávali po dvoch tretinách 1:2, v záverečnej strelili štyri góly. Triumfovali 5:3.

Daňo sa na úspechu podieľal jednou asistenciou. Svoje bodové konto rozšíril aj Tatar, jeho dve gólové prihrávky však Red Wings k bodom nepomohli.

Daňo má teraz na konte dva body v dvoch zápasoch. Pri svojej premiére v aktuálnom ročníku NHL skóroval vo štvrtok do siete Washingtonu.

Iba jeden gól

Tatar odohral už dvanásť stretnutí a nazbieral päť bodov. Stále však má na konte iba jeden gól, ktorý zaznamenal ešte 21. októbra v dueli proti Nashvillu.

"Dosiahli sme skvelé, úžasné víťazstvo," tešil sa tréner Winnipegu Paul Maurice.

"Sledovať týchto chlapcov, ako hrajú a bojujú jeden za druhého? Je to zábava, akú som na lavičke nezažil už veľmi dlhý čas," dodal pre nhl.com.

Tomáš Tatar (vpravo) napáda Nikolaja Ehlersa.
Tomáš Tatar (vpravo) napáda Nikolaja Ehlersa. (Autor: TASR/AP)

NHL - piatok:

Columbus - Montreal 10:0 (3:0, 5:0, 2:0)

Góly: 11. C. Atkinson (Foligno, Wennberg), 12. Seth Jones (Josh Anderson), 15. D. Savard (Nutivaara), 25. C. Atkinson (Gagner, Wennberg), 31. Foligno (Werenski, Wennberg), 32. Hartnell (Jenner, Dubinsky), 34. Foligno (Saad, Wennberg), 39. Josh Anderson (William Karlsson, Jack Johnson), 49. Hartnell (Seth Jones, Werenski), 51. Josh Anderson (Calvert, William Karlsson)

Detroit - Winnipeg 3:5 (1:1, 1:0, 1:4)

Góly: 4. Glendening (DeKeyser, Mike Green), 30. Zetterberg (Tatar), 51. Abdelkader (Tatar, Zetterberg) - 16. Laine (Ehlers, Scheifele), 43. Scheifele (Laine, Ehlers), 53. Tanev (Ehlers, Scheifele), 59. Tanev (Byfuglien, Marko Daňo), 60. Ehlers (Wheeler)

/Tomáš Tatar (Detroit) odohral 19:32 min, brankára ohrozil štyrmi streleckými pokusmi, prihral na dva góly, zaznamenal dva hity a jednu zblokovanú strelu/

/Marko Daňo (Winnipeg) odohral 11:58 min, na bránu nevystrelil ani raz, ale asistoval pri jednom z gólov svojho tímu, pripísal si tiež jeden plusový bod/

Anaheim - Arizona 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)

Góly: 10. Bieksa (C. Perry, Rakell), 13. Rakell (C. Perry, Sgarbossa), 20. Silfverberg (Vermette, Cogliano), 24. Vermette (Kase, J. Manson), 55. Rakell (R. Kesler) - 37. J. McGinn (R. Vrbata, Christian Dvorak)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rekordnú sériu ukončila hanebná prehra. Montreal dostal desať gólov