V NHL hral prvý raz v sezóne. Daňo strelil gól a zabezpečil svojmu tímu bod

Marko Daňo (vpravo) sa teší zo svojho gólu do siete Washingtonu.
Marko Daňo (vpravo) sa teší zo svojho gólu do siete Washingtonu. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. nov 2016 o 08:35

Slovenský útočník vyrovnával v 52. minúte zápasu na 3:3. Winnipeg napokon prehral po predĺžení.

WASHINGTON. Keď sa slovenský hokejista Marko Daňo v 52. minúte v pravom kruhu dostal k puku, ktorý sa od bránky Bradena Holtbyho pomaly kĺzal smerom k modrej čiare, nešpekuloval a strelou z prvej zabezpečil Winnipegu aspoň bod za výsledok 3:3 v riadnom hracom čase štvrtkového stretnutia vo Washingtone.

Dvadsaťjedenročný útočník si hneď vo svojom prvom zápase tohto ročníka NHL otvoril strelecký účet. "Usiloval som sa hrať najlepšie, ako viem. Naša štvrtá lajna sa snažila niečo spraviť. Myslím si, že sa nám to podarilo. Ako formácia sme hrali dobre. Máme pár hráčov zranených, takže tréner trochu miešal zostavu," skonštatoval na webe nhl.com mladý slovenský útočník.

Na gól mu stačilo byť na ľade iba 6:27 minúty. Ujala sa jeho jediná strela.

"Mal som šťastie. Smeroval som pred bránku, za ktorou chlapci odviedli dobrú prácu. Puk sa kĺzal ku mne, snažil som sa namieriť ho hore a našťastie tam padol. Ale gól by som vymenil za dva body pre tím," doplnil po prehre 3:4 po predĺžení.

Marko Daňo (s číslom 56) sa pokúša dostať k puku v spleti hráčov pred bránou Bradena Holtbyho.
Marko Daňo (s číslom 56) sa pokúša dostať k puku v spleti hráčov pred bránou Bradena Holtbyho. (Autor: TASR/AP)

Slovenský reprezentant odštartoval súťažný ročník 2016/2017 v tíme AHL Manitoba Moose. V šiestich dueloch dosiahol dve asistencie.

"Čakal som pár zápasov na moment, keď ma povolajú z farmy. Tréner mi vravel, aby som hral svoj najlepší hokej. O to sa snažím každý večer. Byť silný s pukom v rohoch klziska, vybojovať odtiaľ nejaké príležitosti pre seba a spoluhráčov," doplnil Marko Daňo, ktorý odohral svoj sedemdesiaty zápas v NHL.

Dosiahol v ňom svoj štrnásty gól. Predtým pôsobil v Chicagu a Columbuse.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V NHL hral prvý raz v sezóne. Daňo strelil gól a zabezpečil svojmu tímu bod