Víťazmi základnej časti KHL sa stali hráči CSKA Moskva, v play off si zahrajú dvaja Slováci

Július Hudáček, brankár Spartaka Moskva.
Július Hudáček, brankár Spartaka Moskva. (Autor: SITA)
SITA|27. feb 2020 o 20:27

Proti sebe nastúpia hneď v úvodnom kole.

BRATISLAVA. Hráči CSKA Moskva sa stali víťazmi základnej časti 12. ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy.

O triumfe v dlhodobej časti sezóny rozhodli obhajcovia titulu až v záverečnom súboji, v ktorom zdolali HK Soči 6:0 a o jeden bod preskočili SKA Petrohrad aj Ak Bars Kazaň.

Najproduktívnejším hráčom sa stal Šipačov

Už pred štvrtkovými duelmi boli známi všetci šestnásti účastníci play off.

Vo vyraďovacej fáze sa predstavia aj dvaja slovenskí hokejisti - brankár Július Hudáček zo Spartaka Moskva a obranca Michal Čajkovský z Dinama Moskva. Nastúpia proti sebe hneď v úvodnom kole.

Zápasy play off sa začnú v nedeľu 1. marca a držiteľ Gagarinovho pohára bude známy najneskôr vo štvrtok 30. apríla. Dvojice úvodného kola v západnej polovici tvoria CSKA Moskva a Torpedo Nižnij Novgorod, SKA Petrohrad a Viťaz Podoľsk, Jokerit Helsinki a Lokomotiv Jaroslavľ a Dinamo Moskva so Spartakom Moskva.

Vo východnej časti sa stretnú Ak Bars Kazaň a Neftechimik Nižnekamsk, Barys Nur-Sultan a Metallurg Magnitogorsk, Avangard Omsk a Salavat Julajev Ufa a Avtomobilist Jekaterinburg so Sibirom Novosibirsk.

Najproduktívnejším hráčom základnej časti KHL sa stal Rus Vadim Šipačov z moskovského Dinama, ktorý nazbieral 65 bodov za 17 gólov a 48 asistencií. Iba o dva body menej mal na konte jeho český spoluhráč Dmitrij Jaškin. Na treťom mieste skončil Rus Kirill Kaprizov z CSKA Moskva, ktorý ovládol poradie kanonierov s 33 gólmi.

Najviac sa darilo Bakošovi

Zo Slovákov sa v základnej časti najviac darilo útočníkovi Martinovi Bakošovi. Krídelník Admiralu Vladivostok nazbieral 42 bodov (19+23) v 61 zápasoch a bol lídrom tímovej produktivity aj najlepším strelcom východoruského klubu.

Viac bodov zo slovenských hokejistov v KHL nazbieral naposledy Marcel Hossa z Dinama Riga v ročníku 2013/14. Výborné výkony predvádzal aj brankár Hudáček. V pozícii jednotky Spartaka Moskva mal úspešnosť zákrokov 92,7 % v 41 dueloch. Priemerne na zápas inkasoval 2,20 gólu.

Na druhom mieste v produktivite Slovákov v KHL za Bakošom sa umiestnil Čajkovský. Urastený bek moskovského Dinama si pripísal 31 bodov (9+22) v 58 stretnutiach.

Útočník Severstaľu Čerepovec Adam Liška získal 11 bodov (8+3) v 51 vystúpeniach, tri body za dva góly a jednu asistenciu (21 zápasov) si pripísal obranca Marek Ďaloga z Dinama Riga a tri body za jeden gól a dve asistencie (18 zápasov) zaznamenal útočník Dávid Bondra z Červenej hviezdy Kchun-lun.

Zloženie dvojíc 1. kola play off

Západná konferencia:

<>
  • CSKA Moskva - Torpedo Nižnij Novgorod
  • SKA Petrohrad - Viťaz Podoľsk
  • Jokerit Helsinki - Lokomotiv Jaroslavľ
  • Dinamo Moskva - Spartak Moskva
<>

Východná konferencia:

<>
  • Ak Bars Kazaň - Neftechimik Nižnekamsk
  • Barys Nursultan - Metallurg Magnitogorsk
  • Avangard Omsk - Salavat Julajev Ufa
  • Avtomobilist Jekaterinburg - Sibir Novosibirsk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Víťazmi základnej časti KHL sa stali hráči CSKA Moskva, v play off si zahrajú dvaja Slováci