Višňovský trénoval s hráčmi Slovana Bratislava

(Autor: TASR)
SITA|6. mar 2013 o 13:45

Slovenský obranca sa vrátil na Slovensko podporiť kamaráta, ktorému zahynul syn, v piatok sa vracia do New Yorku.

BRATISLAVA. Ľubomír Višňovský sa objavil na stredajšom predpoludňajšom tréningu Slovana Bratislava. Kmeňový hráč New York Islanders, ktorý hral za bratislavský tím v KHL počas výluky, pricestoval na Slovensko, aby podporil kamaráta Jána Daniša, ktorému pri nedeľňajšej havárii vrtuľníka zahynul syn. Keďže Višňovský nechcel ostať bez ľadu, využil možnosť na tréning s bývalými spoluhráčmi.

"Je dobré prísť medzi týchto chalanov, aj keď okolnosti príchodu nie sú príjemné. Musím sa poďakovať vedeniu Islanders, že bolo milé a opäť ma pochopilo. Mal som so sebou korčule, lebo v piatok letím späť a v sobotu o jednej popoludní máme zápas. Nebolo by príjemné naskočiť doň bez štyroch dní pobytu na ľade," povedal pre Rádio Slovensko Ľubomír Višňovský.

Náročný program

Tridsaťšesťročný rodák z Topoľčian by sa mal do zámoria vrátiť aj so svojou rodinou. Od februárového odchodu z Bratislavy si už v New Yorku stihol nájsť dom, v ktorom dokončujú posledné veci pred sťahovaním.

V NHL si musí tento rok zvyknúť na nahustený program. Zápasy idú v jednom slede, viac ako tréningom sa venuje pozornosť regenerácii. "Je to dosť náročné, telo je poriadne unavené, ale podmienky sú pre každého rovnaké. Niekedy hráme aj päť zápasov za 7 dní a potom je to skutočne ťažké. V New Yorku som si zvykol na nový tím, systém hry i ľudí. Mám už dosť skúseností, takže toto nebolo náročné," uviedol Višňovský.

Majster sveta 2002 zvažoval v januári zotrvanie z rodinných dôvodov v Slovane Bratislava, napokon sa na naliehanie z Islanders rozhodol pre odchod zo zámoria. Vynechal však takmer mesiac skráteného ročníka. Vedenie tímu ho v úvode súťaže suspendovalo a sankciu zrušilo po príchode. Pri návrate od niektorých fanúšikov pocítil, že jeho konanie neschvaľovali.

Chýbajú mu góly

"V hľadisku však bol aj hlúčik ľudí, ktorí skandovali moje meno. Cítil som však aj to, že mi niektorí nepriali. Po jednom či dvoch zápasoch už bolo všetko v poriadku," vrátil sa k úvodu pôsobenia v New Yorku.

Za tím z Long Islandu nastúpil Višňovský na 12 stretnutí, v ktorých strelil 1 gól a pridal 5 asistencií. Jeho gólové konto mohlo byť aj bohatšie. "Mal som viacero šancí. V zápase proti Rangers som napríklad v predĺžení tesne minul bránku, mohol som vtedy rozhodnúť," zaspomínal si Višňovský. Topoľčiansky odchovanec po odchode do zámoria pozorne sledoval počínanie si spoluhráčov zo Slovana v KHL. Postup do play-off ho potešil. Slovan v súťaži neprešiel v prvom kole cez obhajcu prvenstva Dinamo Moskva.

"Veril som, že chalani vyhrajú aspoň jeden zápas. Bohužiaľ sa tak nestalo, ale svet sa nezrúti. Hokejový život ide ďalej, pre chalanov to bola veľká skúsenosť," myslí si skúsený obranca.

Na dlhé debaty s hráčmi Slovana nebol v stredu predpoludním čas. Višňovský sa zvítal aj s trénerom Rostislavom Čadom. Tréningovú jednotku si pochvaľoval. "Slovan už nehrá, bol to náročný kondičný tréning," dodal Višňovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Višňovský trénoval s hráčmi Slovana Bratislava