Forster vytvorila nový rekord. Ani neviem, čo sa stalo, tešila sa

Viktória Forster.
Viktória Forster. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|27. jún 2023 o 19:20

Na tento deň budem dlho spomínať, uviedla.

BRATISLAVA. Keď sa jej v marci nepodarilo postúpiť do semifinále na halových majstrovstvách Európy v Istanbule, plakala.

Po sklamaní v pretekoch na 60 m prekážok bola smutná. Vyjadreniami si však získala sympatie mnohých priaznivcov.

Dnes Viktória Forster slávi veľký úspech. V B-behu na 100 m prekážok utvorila nový slovenský rekord. Na 62. ročníku Zlatej tretry v Ostrave zabehla čas 12,82 sekundy.

„Ja ani neviem, čo sa to stalo. Hneď, ako som započula štartový výstrel, len som bežala ako o dušu. Neriešila som vôbec nič, či bola predo mnou prekážka alebo nie. A ono to vyšlo skvele,“ uviedla Forster dojato pre stránku Slovenského atletického zväzu.

VIDEO: Viktória Forster a jej skvelý výkon /zdroj: JOJ Šport/

Neskutočne ma motivovalo, že som mala vedľa seba Ditu Kambundjiovú.

Onedlho budú ME do 23 rokov a okrem nej sa mi v priebehu zopár dní podarilo zmerať si sily s oboma dievčatami z najvyšších priečok tabuliek, keďže 18. júna v Poznani som bežala i s Poľkou Skrzyszowskou,“ pokračovala a tešila sa.

VIDEO: Viktória Forster po vytvorení nového slovenského rekordu

Zverenka Katríny Adlerovej v ŠK ŠOG Nitra a členka VŠC Dukla stiahla zo svojho doterajšieho národného maxima z 11. júna šesť stotín.

„Dnešný rekord iba potvrdil, že sme na dobrej ceste v príprave na ME v Espoo. Bežalo sa mi naozaj výborne, na tento deň budem asi dlho spomínať.

Veľmi sa teším z toho, čo som predviedla. Verím, že to dobre dopadne aj v Espoo, potom štartujem na Svetovej univerziáde v Číne a uvidíme, či sa dostanem na majstrovstvá sveta do Budapešti,“ dodala.

Dvadsaťjedenročná Forster sa dostala na tretiu priečku tohtoročných európskych tabuliek v kategórii do 23 rokov za Poľku Skrzyszowskú (12,77 s) a Kambundjiovú zo Švajčiarska (12,78 s).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Forster vytvorila nový rekord. Ani neviem, čo sa stalo, tešila sa