Dlho bola druhá. Forster od bronzu z juniorských MS delili tri stotiny

Viktória Forster.
Viktória Forster. (Autor: TASR)
SITA|19. aug 2021 o 17:41 (aktualizované 19. aug 2021 o 20:47)

Nakoniec obsadila šiestu priečku.

NAIROBI. Slovenská reprezentantka Viktória Forster na juniorských majstrovstvách sveta v atletike v kenskom Nairobi obsadila vo finále šprintu na 100 m šiestu pozíciu.

Devätnásťročná zverenkyňa trénerky Kataríny Adlerovej vo štvrtkovom finále zopakovala svoj rekordný výkon 11,54 s zo semifinále, ktorým v stredu o sedem stotín sekundy zlepšila vlastné národné juniorské maximum.

Viktória Forster mala vo finále výborný štart a dlho sa držala na druhej priečke. Ešte približne desať metrov pred cieľom bola na úrovni bronzu, v úplnom závere sa však pred ňu dostali ďalšie súperky.

Piata pozícia mladej Slovenke ušla o štyri tisíciny sekundy. Zo semifinále postupovala Forster piatym najkvalitnejším časom. Už postup do finále bol pre ňu životným úspechom.

Zlato napokon získala Jamajčanka Tina Claytonová v osobnom rekorde 11,09 s, o priepastné tri desatiny za ňou skončila Beatrice Masilingová z Namíbie, ktorá na nedávnych OH v Tokiu finišovala na 200 m šiesta.

Bronz získala Švajčiarka Melissa Gutschmidtová časom 11,51 s, Viktóriu Forster tak od medaily delili iba tri stotiny sekundy. Štvrtá skončila Praise Ofokuová z Nigérie (11,53) a piata Srbka Ivana Iličová (11,54).

Za slovenskou šprintérkou finišovali Jamajčanka Kerrica Hillová (11,67) a Češka Eva Kubíčková (11,76). S výnimkou Kubíčkovej mali všetky finalistky lepší osobný rekord aj tohtosezónny výkon ako talent slovenskej atletiky.

Vo štvrtok na MSJ v Keni štartovala aj Andrea Švecová na 400 m prek., v druhom rozbehu finišovala siedma časom 1:02,60 min a nepostúpila do finále, v celkovej klasifikácii obsadila 17. miesto.

"Verila som, že Viktória vo finále nepredá lacno kožu a zabojuje. Pred štartom bola dobre pripravená i dobre naladená. Predviedla super štart i celý beh, nenašla som na ňom takto narýchlo žiadnu chybu.

Chýbalo azda len kúštik športového šťastia v závere. Tri stotinky od medaily zamrzia, ale verím, že v budúcnosti sa Viktória medzi poprednými šprintérkami nestratí a vybojuje si medzi nimi miesto," uviedla trénerka Katarína Adlerová pre portál atletika.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Dlho bola druhá. Forster od bronzu z juniorských MS delili tri stotiny