Vieira zvažuje ukončenie reprezentačnej kariéry

SITA|15. jan 2009 o 11:41

Francúzsky stredopoliar talianskeho futbalového veľkoklubu Inter Miláno Patrick Vieira potvrdil, že zvažuje ukončenie svojej bohatej reprezentačnej kariéry.

MILÁNO.

Dôvodom na toto rozhodnutie, po ktorom sa chce sústrediť už len na pôsobenie v kádri "nerazzurri", sú dlhotrvajúce vleklé zdravotné problémy. V súčasnosti pauzuje 32-ročný rodák zo senegalského Dakaru pre zranenie Achillovej šľachy, jeho návrat na trávniky sa predpokladá až začiatkom budúceho mesiaca. Pre problémy so stehenným svalom musel bývalý hráč Cannes, AC Miláno, Arsenalu Londýn a Juventusu Turín vynechať aj minuloročné majstrovstvá Európy. Od septembra 2007 nastúpil za "Les Bleus" len v dvoch stretnutiach.

"Ak sa môj zdravotný stav nezmení a zranenia sa budú stále objavovať, určite sa rozhodnem ukončiť svoju kariéru v národnom tíme Francúzska. Zo všetkých tých problémov a komplikácií som už unavený. Ak sa opäť zraním, jednoducho to budem musieť akceptovať. Nemôžem odohrať päť či šesť zápasov, ísť na reprezentačný zraz, a potom tri mesiace pauzovať," povedal Patrick Vieira v rozhovore pre L´Equipe.

Celkovo odohral jeden z najlepších hráčov na svete na poste defenzívneho záložníka vo francúzskej trikolóre 106 duelov (viac ako on majú na konte len Zidane, Henry, Desailly a Thuram), v rokoch 1998 a 2000 sa tešil zo zisku titulu majstra sveta, resp. Európy.

Nachádzate sa tu:
Domov