VIDEO: V závere od nej čakala expertka viac, Vlhová je spokojná

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 15:00

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 2. kole nedeľňajšieho slalomu v Levi 2022.

LEVI. Pred súťažným víkendom bola vo fínskom Levi rekordérkou v počte slalomových víťazstiev Petra Vlhová. V predošlých dvoch rokoch zakaždým dosiahla double a celkovo už mohla dať meno piatim sobom.

Po víkende ju však v tomto smere predstihla Mikaela Shiffrinová, ktorá má na konte už šesť víťazstiev. V roku 2022 bola v Levi jednoducho neporaziteľná.

V nedeľu to chvíľu vyzeralo na premiérový triumf Wendy Holdenerovej vo Svetovom pohári, ale Američanka predviedla najlepšie druhé kolo.

Slovenka v nedeľu figurovala po prvom kole na treťom mieste s minimálnou stratou, ale v celkovom súčte zaostala za Shiffrinovou až o 68 stotín.

"Bola to veľmi dobra jazda v podaní Petry Vlhovej. Horná časť jej vyšla výborne a takisto v strednej pasáži držala krok s Wendy Holdenerovou.

Čakala som, že viac pustí lyže do cieľa, ale nestalo sa," povedala pre JOJ Šport bývalá slovenská lyžiarka a dnes televízna expertka Janka Wolnerová.

VIDEO: Jazda Petry Vlhovej v 2. kole nedeľňajšieho slalomu v Levi

Rodáčka z Liptovského Mikuláša bola pred víkendom favoritkou číslo jeden. V Levi bola napokon dvakrát tretia, no žiadnu tragédiu z toho nerobí.

"Boli to prvé preteky v sezóne a pred nami ich je ešte veľa. Pôjdeme krok za krokom a budeme sa snažiť vylepšiť chyby, ktoré som urobila.

Ale vnímam pozitívne, že som bola dvakrát tretia. Nie je ľahké stále víťaziť, konkurencia je vyrovnaná," uviedla Vlhová pre JOJ Šport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»VIDEO: V závere od nej čakala expertka viac, Vlhová je spokojná