VIDEO: Vlhová využívala svoju silu, expert ju chválil za strmú časť

Petra Vlhová v Levi.
Petra Vlhová v Levi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 11:40

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 1. kole nedeľňajšieho slalomu v Levi 2022.

LEVI. V sobotnom prvom kole chýbala Petre Vlhovej jej tradičná dynamika. Vidno to bolo na prvý pohľad a odzrkadlilo sa to aj na čase.

O deň neskôr už do toho išla Slovenka po hlave od prvých bránok a vedúca Mikaela Shiffrinová sa do posledných chvíľ strachovala o prvé miesto.

Na treťom medzičase Vlhová viedla o 19 stotín sekundy, ale 29 ich v závere na svoju veľkú rivalku stratila. Sama si bola vedomá na pohľad drobnej chyby.

"Pri nájazde do roviny pred cieľom som spravila chybu a stratila tam nejaký čas," povedala rodáčka z Liptovského Mikuláša v rozhovore pre JOJ Šport.

VIDEO: Jazda Petry Vlhovej v 1. kole nedeľňajšieho slalomu v Levi

Český expert Borek Zakouřil ju pochválil za dôležitú časť trate: "Strmú pasáž si pekne postrážila a nešla úplne na doraz, aby bola včas v bránach."

"Využívala svoju silu, mala presnú stopu. Shiffrinová jej však ušla v posledných bránkach. Rozdiel je minimálny," dodala pre Eurosport Eva Kurfürstová.

Zaujímavosťou je, že Petra Vlhová aj Mikaela Shiffrinová dosiahli v Levi päť slalomových víťazstiev, čím sa delia o rekordný zápis. Po prvom kole je však veľmi pravdepodobné, že jedna z nich sa svojej rivalke opäť vzdiali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»VIDEO: Vlhová využívala svoju silu, expert ju chválil za strmú časť