Tatar nechtiac zostrelil spoluhráča: Nevidel som ho

Philip Danault (v strede) po tom, čo ho Tomáš Tatar (vľavo) trafil nechtiac trafil pukom do tváre.
Philip Danault (v strede) po tom, čo ho Tomáš Tatar (vľavo) trafil nechtiac trafil pukom do tváre. (Autor: Ryan Remiorz - TASR/AP)
SITA|11. feb 2020 o 10:00

Montreal prišiel nielen o body, ale aj o centra.

BRATISLAVA. Vynikajúci začiatok, trpký koniec. Hokejisti Montrealu Canadiens viedli v pondelňajšom zápase zámorskej NHL nad hráčmi Arizony Coyotes už po 112 sekundách 2:0 po góloch Jaka Evansa a Brendana Gallagehra, ale napokon nezískali ani jeden bod po prehre 2:3.

O náskok prišli ešte v priebehu druhého dejstva a minútu pred koncom duelu inkasovali tretíkrát z hokejky Jakoba Chychruna.

Tatar: Mal som si Philipa všimnúť

Navyše, ešte v úvode druhej tretiny prišli Canadiens aj o elitného centra Philipa Danault, ktorého zasiahla strela slovenského útočníka Tomáša Tatara priamo do tváre a zakrvavený zamieril do šatne.

Najproduktívnejší hráč Canadiens Tatar nechtiac pripravil svoj tím o dôležitého stredného útočníka a po zápase neskrýval nespokojnosť.

"Strieľal som a nevidel som ho. Samozrejme, mal som si Philipa všimnúť. Potom nám vo zvyšku zápasu chýbal dôležitý hráč. V podobných dueloch by sme mali dvojgólové vedenie využiť vo svoj prospech.

Musíme lepšie premieňať príležitosti a byť efektívnejší v presilových hrách. Nie sme spokojní s tým, akým smerom sa uberáme," zhodnotil rodák z Ilavy v rozhovore pre oficiálny web montrealského klubu.

Absolvuje zákrok u stomatológa

Prvá formácia v zložení Gallagher - Danault - Tatar sa postarala o druhý gól Canadiens v zápase a počas celej sezóny sa javí ako kľúčová pre hru tímu.

Jej center Danault odohral v pondelok iba 6:51 min a do štatistík si pripísal jednu asistenciu.

Tréner Claude Julien po zápase prezradil, že Kanaďan bude musieť absolvovať zákrok u stomatológa a bližšie sa k jeho zdravotnému stavu vyjadrí až po utorňajšom rozkorčuľovaní. Na listine zranených naďalej zostáva kapitán mužstva Shea Weber.

Montreal figuruje v tabuľke Východnej konferencie na 11. mieste s päťbodovou stratou na pozíciu zaručujú účasť v play off, na ktorej sa aktuálne nachádza Toronto Maple Leafs s dvoma zápasmi k dobru.

Canadiens sa nedarí najmä v domácom prostredí, kde v 32 vystúpeniach získali iba 30 bodov s negatívnym skóre 89:97.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar nechtiac zostrelil spoluhráča: Nevidel som ho