Radosť, bolesť aj krv. Víťaz a porazení siedmeho pokračovania Tour

Záverečné metre 7. etapy Tour de France 2019.
Záverečné metre 7. etapy Tour de France 2019. (Autor: SITA/AP)
SITA|12. júl 2019 o 20:03

Hrdinami najdlhšej etapy boli Francúzi Yoann Offredo a Stéphane Rossetto

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe skončil na treťom mieste v piatkovej 7. etape na 106. ročníku Tour de France.

Etapa mala štart v Belforte a po 230 km vyvrcholila v Chalon sur Saone očakávaným hromadným šprintom.

Nad Saganove sily v rýchlom závere boli iba víťazný Holanďan Dylan Groenewegen z tímu Jumbo-Visma a Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal).

Hrdinami najdlhšej etapy v tomto ročníku TdF boli Francúzi Yoann Offredo (Wanty-Gobert) Stéphane Rossetto (Cofidis), ktorí strávili v úniku takmer 220 km, ale napokon boli dostihnutí v rozhodujúcej fáze 10 km pred koncom.

Rýchlostná prémia prišla na rad 33,4 km pred cieľom a najvyššie bodové zisky si rozdelili stále uniknutí Rossetto (20 bodov) a Offredo (17).

Peter Sagan si došpurtoval po 3. miesto a aktuálne na 49 bodov zvýšil náskok na čele bodovacej súťaže pred Michaelom Matthewsom (Sunweb).

Ešte aj 15 km pred koncom bolo duo "utečencov" vpredu, hoci už len s náskokom 20 sekúnd. O čosi neskôr zostal vpredu už len Offredo, ktorý si tak opäť vypýtal červené číslo pre najbojovnejšieho jazdca etapy.

Holanďan Dylan Groenewegen bol teda v závere naajrýchlejší a v cieli mohol príjimať gratulácie.

Naopak zlý deň má za sebou Američan Tejay van Garderen z tímu Education First, ktorý už v úvode etapy padol a pokračoval v pretekoch s viditeľnými tržnými ranami.

Tour de France 2019
Tour de France 2019 (Autor: SME - Miro Mezei)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Radosť, bolesť aj krv. Víťaz a porazení siedmeho pokračovania Tour