Feneš o výhre nad Nórmi: Títo chlapci nás nikdy nesklamali

Slovenskí hokejisti do 18 rokov.
Slovenskí hokejisti do 18 rokov. (Autor: SZĽH/Andrej Galica)
Sportnet|12. apr 2022 o 23:20

Mešár potrebuje ešte dva týždne.

PIEŠŤANY. "Najvážnejším súperom sú naše hlavy," vravel tréner slovenských hokejistov do 18 rokov Ivan Feneš pred štartom turnaja I. divízie majstrovstiev sveta.

Slováci sú zatiaľ na šampionáte stopercentní. Po víťazstve nad nováčikom A-skupiny I. divízie Japonskom 8:2 zdolali aj kvalitnejšieho súpera Nórsko 5:2.

Nebolo to však jednoduché. Severania viedli ešte v polovici zápasu 2:1. Potom však Slováci v priebehu dvoch minút otočili skóre. 

"Úžasná atmosféra. Zápas určite bolel, ale chlapci ukázali na ľade charakter. V ťažkých zápasoch nás nikdy nesklamali. Zostáva odohrať ešte tri zápasy a dokončiť si robotu," hodnotil Feneš v televíznom prenose Joj šport.

/VIDEO so súhlasom JOJ Šport/

Najbližší zápas odohrajú jeho zverenci vo štvrtok proti Francúzom, ktorí majú, podobne ako Slováci v tabuľke plný počet bodov. Do elitnej kategórie postupujú prvé dva tímy.

Len na súboj proti Nórom mohli tréneri počítať aj s dvojicou nitrianskych hráčov Šimon Nemec a Adam Sýkora. Už v stredu ich čaká ďalší zápas semifinálovej série Tipos extraligy proti Zvolenu.

"Bola to obrovská pomoc, videli ste, že obaja ukázali na ľade veľké skúsenosti, sú to dvaja lídri a pre nás neoceniteľní hráči," vravel Feneš.

Potvrdil tiež, že popradský útočník Filip Mešár si na turnaji nezahrá. "Jeho zranenie potrebuje ešte dva týždne pokoj, ale potom bude v poriadku."

Pozrite si zostrih zo zápasu Slovensko - Nórsko na MS v hokeji do 18 rokov 2022 - I. divízia.

Tabuľka I. divízie MS v hokeji U18 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Feneš o výhre nad Nórmi: Títo chlapci nás nikdy nesklamali